На Андрія не обійтися без калити – старовинної української випічки, що символізує радість і єднання. Ця страва створює особливу атмосферу свята, нагадуючи про народні традиції. Як її приготувати розповідає 24 Канал з посиланням на cookpad.
Цікаво Імбирне печиво: вірусний рецепт з TikTok, що здивує всіх
Рецепт калити
- Час: 50 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 1 яйце;
– 170 грамів молока;
– 80 грамів меду;
– 2 столові ложки цукру;
– 1 чайна ложка соди, гашеної 1 чайною ложкою оцту;
– 1 чайна ложка кориці;
– 40 грамів маку;
– 40 грамів горіхів.
Приготування:
- Змішайте яйце, молоко, мед і цукор до однорідної консистенції.
- Додайте решту інгредієнтів і замісіть м'яке тісто.
- Прикрасьте тісто маком, цукерками або горіхами до смаку.
- Випікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 25 – 30 хвилин до золотистої скоринки.
Це особливий рецепт: як приготувати таратуту.