Готуємося до спеки: неймовірний квас з чорного хліба
15 серпня 2024,
22:57
Читать новость на русском
Джерело:
"На пенсії"Синоптики попередили, що незабаром в Україні знову настане спека. Тому варто мати в холодильнику напій, якій чудово втамовує спрагу.
Квас відомий не тільки своїм смаком, а й корисними властивостями. А ще він просто неймовірно тамує спрагу, тож у спеку кращого рішення просто не знайти.
Читайте також Картопля Карбонара: готуємо фантастичну вечерю, яка здивує всіх
Рецепт квасу з чорного хліба
Час: 30 хвилин + бродіння та охолодження
Порцій: залежно від розміру ємностей
Інгредієнти:
– 8 літрів води;
– 60 грамів пресованих дріжджів;
– 250 грамів цукру;
– 700 грамів Бородинського хліба;
– 70 грамів родзинок.
Приготування:
- Хліб нарізаємо скибочками та сушимо у духовці, так смак напою буде більш концентрованим.
- Воду кип'ятимо, додаємо цукор та хліб, відставляємо. Коли суміш стан теплою, додаємо розведені дріжджі та перемішуємо. Накриваємо каструлю марлею та залишаємо бродити на 30 годин.
- Фільтруємо квас та розливаємо по ємностях, у кожну додаємо кілька родзинок. Залишаємо в холодильнику на добу для дозрівання.
- Знову фільтруємо. Подаємо напій охолодженим.
Смачного!
Ця намазка просто геніальна: швидкий рецепт з яйцями.