Насолоджуємося легкістю та смаком традицій: рецепт львівських паляничок від пані Стефи

20 листопада 2024, 08:26
Читать новость на русском

Кулінарні традиції дарують нам багато яскравих вражень. З ними життя на кухні не тільки легше, а й значно веселіше.

Зазвичай ці палянички подають на сніданок з різноманітними намазками. Готувати їх вкрай просто, а результат неабияк потішить. Тож 24 Канал пропонує скористатися рецептом пані Стефи долучитися до шанувальників львівських паляничок. 

Цікаво Цей рецепт вважають подарунком долі: рулет з шинкою та сиром, який не перестають обожнювати

Рецепт львівських паляничок 

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти
– 150 мілілітрів кислого молока;
– 300 грамів борошна;
– 2 столові ложки олії;
– пів чайної ложки соди;
– пів чайної ложки солі;
– пів чайної ложки цукру;
– 1 столова ложка сухого маку. 

Приготування:

  1. Олію добре перемішуємо з квасним молоком. 
  2. Борошно змішуємо з содою, сіллю та цукром. 
  3. Замішуємо м'яке тісто і залишаємо на 15 хвилин.
  4. Ділимо тісто на 4 частини, розкатуємо у тонкі палянички, здмухуємо зайве борошно і злегка посипаємо маком. 
  5. Обсмажуємо на сухій пательні з двох сторін. 
  6. Готові палянички складаємо одна на одну та накриваємо рушником на кілька хвилин. 

Смачного!

Бульйон буде прозорим як озеро: що потрібно для цього додати