Плекаємо традиції поколінь: апетитні палюшки зі шкварками

21 жовтня 2024, 00:56
Читать новость на русском

Джерело:

Kamianske.city

Кулінарні традиції – важлива частина нашої культури. І зараз як ніколи треба вкрай ревно їх плекати та передавати наступним поколінням.

З приготуванням картопляних палюшок впорається кожен, завдяки чому наші предки так їх любили. Додайте до них шкварочки – і ви точно пошкодуєте, що не розрахували на більше порцій, передає Kamianske.city.

Цікаво Довго варять горох тільки новачки: два секрети шеф-кухарів, в які ви закохаєтесь

Рецепт українських палюшок 

Час: 40 хвилин

Порцій: 2

Інгредієнти
– 4 картоплі;
– 1 яйце;
– 2 столові ложки борошна;
– 1 столова ложка крохмалю;
– сіль – до смаку;
– 100 грамів сала для шкварок (для подачі).

Приготування

  1. Почистьте 4 картоплини, поріжте їх на рівні шматочки й викладіть у каструлю. Залийте водою, додайте дрібку солі та варіть до готовності, приблизно 20 – 25 хвилин.

  2. Коли картопля звариться, злийте воду та потовчіть її до пюре. Нам потрібно 300 – 400 грамів картопляного пюре, дайте йому повністю охолонути.

  3. Додайте до пюре 2 столові ложки борошна, 1 столову ложку крохмалю та вбийте яйце. Замісіть однорідне тісто.

  4. З тіста сформуйте палюшки: відокремте шматок, розкачайте його в тонкий валик та поріжте на шматочки довжиною 5 – 6 сантиметрів.

  5. Закип’ятіть воду, додайте сіль і варіть палюшки 2 хвилини після того, як вони піднімуться на поверхню.

  6. Для подачі приготуйте шкварки: поріжте 100 грамів сала на кубики, обсмажте їх на сухій сковороді до золотистого кольору. Полийте готові палюшки шкварками та смальцем і подавайте до столу гарячими.

Смачного!

Це не знають тільки новачки: як швидко зварити горох