З приготуванням картопляних палюшок впорається кожен, завдяки чому наші предки так їх любили. Додайте до них шкварочки – і ви точно пошкодуєте, що не розрахували на більше порцій, передає Kamianske.city.
Цікаво Довго варять горох тільки новачки: два секрети шеф-кухарів, в які ви закохаєтесь
Рецепт українських палюшок
Час: 40 хвилин
Порцій: 2
Інгредієнти:
– 4 картоплі;
– 1 яйце;
– 2 столові ложки борошна;
– 1 столова ложка крохмалю;
– сіль – до смаку;
– 100 грамів сала для шкварок (для подачі).
Приготування:
Почистьте 4 картоплини, поріжте їх на рівні шматочки й викладіть у каструлю. Залийте водою, додайте дрібку солі та варіть до готовності, приблизно 20 – 25 хвилин.
Коли картопля звариться, злийте воду та потовчіть її до пюре. Нам потрібно 300 – 400 грамів картопляного пюре, дайте йому повністю охолонути.
Додайте до пюре 2 столові ложки борошна, 1 столову ложку крохмалю та вбийте яйце. Замісіть однорідне тісто.
З тіста сформуйте палюшки: відокремте шматок, розкачайте його в тонкий валик та поріжте на шматочки довжиною 5 – 6 сантиметрів.
Закип’ятіть воду, додайте сіль і варіть палюшки 2 хвилини після того, як вони піднімуться на поверхню.
Для подачі приготуйте шкварки: поріжте 100 грамів сала на кубики, обсмажте їх на сухій сковороді до золотистого кольору. Полийте готові палюшки шкварками та смальцем і подавайте до столу гарячими.
Смачного!
Це не знають тільки новачки: як швидко зварити горох.