Ваші деруни можна буде подавати у ресторанах: рецепт зірки української кухні без борошна

24 жовтня 2024, 11:08
Читать новость на русском

Джерело:

"На пенсії"

Деруни – це страва, якою нам варто пишатися. І приготувати їх можна навіть без грама борошна!

Цю традиційну українську страву повинна вміти готувати кожна господиня. За цим рецептом вони вийдуть особливо ніжними, адже в них не буде ні грама борошна, розповідає портал "На пенсії".

Не пропустіть Старовинна страва баба-шарпанина: бабусин рецепт пирога, що нагадує смак дитинства

Рецепт ніжних дерунів

Час: 40 хвилин

Порцій: 4

Інгредієнти
– 6 картоплин;
– 1 яйце;
– 2 цибулі;
– 2 столові ложки крохмалю;
– сіль та перець до смаку. 

Приготування

  1. Для приготування смачних дерунів обирайте картоплю з високим вмістом крохмалю.
  2. Ретельно промийте, почистіть картоплю, а потім по черзі з цибулею натріть її на дрібній тертці. Додайте крохмаль, сіль, перець і яйце, ретельно перемішайте до однорідності.
  3. Розігрійте сковороду з олією та обсмажуйте деруни з обох боків до золотистої скоринки.
  4. Щоб зменшити кількість олії на дерунах, викладіть їх на паперовий рушник після обсмажування.

Смачного!

Швидко і краще за "Олів'є": готуємо особливий святковий салат.