Ресторанна вишуканість на вашому столі: готуємо знамените смажене морозиво

27 вересня 2024, 20:17
Читать новость на русском

Джерело:

food and mood

Серед усіх десертів морозиво завжди займає особливе місце. І подавати його можна у дуже вишуканий та оригінальний спосіб.

Смажене морозиво – це оригінальний десерт, який точно приголомшить ваших рідних та близьких. Його батьківщиною вважають Францію, хоча великої популярності він набув і в США, розповідає food and mood

Читайте також Смаження гречки: необхідність чи дурна трата часу – однозначна відповідь кулінарів

Рецепт смаженого морозива

Час: 20 хвилин + 1 година

Порцій: 4

Інгредієнти
– 50 грамів морозива;
– склянка борошна;
– 1 яйце;
– склянка холодної води;
– чайна ложка соди;
– чайна ложка ванільного екстракту;
– олія для смаження. 

Приготування

  1. Тацю застеляємо пергаментом. Викладаємо на неї кульки морозива і ставимо на 1 годину в холодильник. 
  2. Просіюємо борошно з содою, додаємо яйце та збиваємо. 
  3. Додаємо воду і ванілін, вимішуємо тісто. Ставимо тісто у миску з льодом.
  4. У фритюрниці розігріваємо олію. 
  5. Кульки морозива опускаємо в кляр і швидко обсмажуємо в киплячій олії до золотистого кольору.
  6. Викладаємо на кілька секунд на паперовий рушник, обвалюємо в цукровій пудрі та одразу подаємо. 

Смачного!

Свій шматочок отримають всі: як легко поділити торт на більшу кількість гостей.