Ресторанна вишуканість на вашому столі: готуємо знамените смажене морозиво
27 вересня 2024,
20:17
Читать новость на русском
Джерело:
food and moodСеред усіх десертів морозиво завжди займає особливе місце. І подавати його можна у дуже вишуканий та оригінальний спосіб.
Смажене морозиво – це оригінальний десерт, який точно приголомшить ваших рідних та близьких. Його батьківщиною вважають Францію, хоча великої популярності він набув і в США, розповідає food and mood.
Читайте також Смаження гречки: необхідність чи дурна трата часу – однозначна відповідь кулінарів
Рецепт смаженого морозива
Час: 20 хвилин + 1 година
Порцій: 4
Інгредієнти:
– 50 грамів морозива;
– склянка борошна;
– 1 яйце;
– склянка холодної води;
– чайна ложка соди;
– чайна ложка ванільного екстракту;
– олія для смаження.
Приготування:
- Тацю застеляємо пергаментом. Викладаємо на неї кульки морозива і ставимо на 1 годину в холодильник.
- Просіюємо борошно з содою, додаємо яйце та збиваємо.
- Додаємо воду і ванілін, вимішуємо тісто. Ставимо тісто у миску з льодом.
- У фритюрниці розігріваємо олію.
- Кульки морозива опускаємо в кляр і швидко обсмажуємо в киплячій олії до золотистого кольору.
- Викладаємо на кілька секунд на паперовий рушник, обвалюємо в цукровій пудрі та одразу подаємо.
Смачного!
Свій шматочок отримають всі: як легко поділити торт на більшу кількість гостей.