У рецептах часто можна зустріти пораду посмажити гречану крупу. Для цього є причина, але необхідністю цей процес назвати не можна, інформує Ukr.Media.
До теми Швидше та смачніше, ніж зазвичай: цікавий спосіб приготувати гречку
Чи потрібно обсмажувати гречку
Раніше наші бабусі смажили гречку в обов'язковому порядку, адже йшлося про дезінфекцію. В такий спосіб можна було позбутися жучків, бактерій, плісняви та неприємного запаху, тобто всього "набору", який виникає при тривалому зберіганні гречки у мішках чи вологих приміщеннях.
Сьогодні гречана крупа продається вже обсмаженою / Фото Pixabay
Натомість зараз гречку обсмажують вже на виробництві, щоб вона довше зберігалася. Саме тому вона має рудо-коричневий колір.
Однак попередньо смажити гречку можна як і для поглиблення смаку, так і для швидкості приготування: після 5 хвилин обсмажування варити її доведеться не більш як 20 хвилин.
Цікаво та оригінально: яка вийде страва, якщо сильно струсити яйце перед варінням.