Такий не подадуть навіть у кав'ярні: гарбузово-шоколадний рулет з сирним кремом

18 жовтня 2024, 08:45
Читать новость на русском

Джерело:

На пенсії

З гарбуза можна зробити навіть неймовірні десерти. Цей рулетик точно повинен увійти до вашого осіннього меню.

Цей бісквітний рулет викличе неймовірний захват у ваших рідних. У ньому смаки поєднуються так вдало та оригінально, що зовсім скоро від рулету не залишиться ні шматочка, інформує На пенсії

Читайте також Чи можливо приготувати смачний сніданок за 20 хвилин: рецепт з фетою та помідорами

Рецепт гарбузово-шоколадного рулету 

Час: 1 година + 2 години

Порцій: 4

Інгредієнти: 
для тіста:

– 4 яйця;
– 100–120 грамів борошна;
– 350 грамів очищеного гарбуза;
– 50 грамів чорного шоколаду;
– 150 грамів цукру;
для крему:
– 300 грамів сиру;
– 200 грамів сметани;
– 70 грамів цукрової пудри;
– 1 чайна ложка ванільного цукру.

Приготування: 

  1. Приготуйте гарбузове пюре: наріжте очищений гарбуз невеликими кубиками, покладіть у каструлю, додайте 50 грамів цукру та 200 мілілітрів води. Варіть на середньому вогні 15 – 20 хвилин, доки гарбуз не стане м'яким. Після того, як рідина випарується, періодично помішуйте гарбуз.

  2. Подрібніть гарбуз разом із залишками сиропу занурювальним блендером до стану пюре і залиште вистигати.

  3. Для бісквітного тіста відокремте жовтки від білків. Білки збийте в сухій чистій мисці до пишної піни, потім поступово додайте 100 грамів цукру, збиваючи до стійких піків.

  4. Окремо збийте жовтки, а потім обережно введіть їх у білки.

  5. Просійте борошно через сито і поступово додайте в тісто, перемішуючи після кожної порції. Розділіть тісто на дві частини.

  6. Розтопіть шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі й додайте в одну частину тіста. Перемішайте до однорідності на низькій швидкості міксера. У другу частину додайте остигле гарбузове пюре і також перемішайте до однорідного стану.

  7. Застеліть деко пергаментом. Використовуючи кондитерські мішки, по черзі викладіть смужки шоколадного та гарбузового тіста.

  8. Випікайте тісто в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 15 хвилин. Готовий гарячий бісквіт згорніть разом із пергаментом у рулет і залиште охолоджуватись.

  9. Для крему змішайте сир, сметану, цукрову пудру та ванільний цукор. Перебийте все блендером до густої кремової консистенції.

  10. Розгорніть остиглий бісквіт, рівномірно нанесіть крем, потім, поступово знімаючи пергамент, згорніть його знову в рулет. Загорніть рулет у харчову плівку й поставте в холодильник на 2 – 3 години.

Смачного!

Календар на жовтень: яку консервацію треба зробити.