Такий рум'янець ще точно не виходив: 5 секретів приготування картоплі в духовці зі скоринкою

11 жовтня 2024, 14:35
Читать новость на русском

Джерело:

Elegant Woman

Неправильна техніка приготування може призвести до небажаних результатів при запіканні овочів. Мовиться про надмірну сухість або підгоряння. Нерідко таке трапляється із печеною картоплею.

Досвідчені шеф-кухарі поділилися цінними порадами, які допоможуть значно покращити свої кулінарні навички. 5 секретів рум'яної картопельки в духовці, передає Elegant Woman.

Читайте також Через яку популярну помилку злипається рис у плові: дізнайтеся і більше так не робіть

5 секретів приготування картоплі в духовці зі скоринкою

  1. Хитрість перша

Для досягнення найкращого результату коренеплоди слід запікати великими шматочками. Тонко нарізані шматочки схильні до підгорання або висихання, що потенційно може погіршити якість страви.

  1. Хитрість друга

Експерти наголошують на важливості використання масла при приготуванні картоплі. Відсутність олії чи масла при запіканні, чи маринуванні може суттєво вплинути на смак і текстуру цього улюбленого овочу.

  1. Хитрість третя

Готуючи картоплю до запікання, важливо переконатися, що вона чиста і суха, перш ніж викладати її на деко. Надлишок вологи може перешкоджати всмоктуванню олії, що призведе до нерівномірного приготування та можливого підгорання картопляних скибочок.

  1. Хитрість четверта

Також рекомендують бланшувати картоплю перед приготуванням. Процес передбачає занурення картопляних скибочок у холодну воду з подальшим нетривалим кип'ятінням від 3 до 5 хвилин. Після охолодження рекомендується використовувати серветки, щоб увібрати зайву вологу.


5 секретів приготування хрусткої та рум'яної картоплі в духовці / Unsplash

Вважається, що ця техніка зберігає форму картоплі, забезпечуючи її ніжність та хрустку скоринку, що, зрештою, сприяє кращому поглинанню олії під час випікання.

  1. Хитрість п'ята

Варто змастити папір або форму для випікання олією перед тим, як поставити її в духовку.

Крім того, якщо є страх пересушити страву, можна поставити в духовку місткість з водою.

До слова, щоб зберегти картоплю належної якості та запобігти процесам гниття, варто дотримуватися трьох простих правил.