Для намазки та смаження: як зробити оригінальне "зелене сало"

19 вересня 2024, 10:46
Читать новость на русском

Джерело:

На пенсії

Сало – один з головних елементів традиційної української кухні. І тоненька нарізка до борщу – далеко не єдина опція його використання.

"Зелене сало" – це універсальний продукт, який стане чудовим помічником на кухні. Апетитна намазка на хліб або ж смаження картоплі та навіть ранкового омлету – ви можете використовувати його при кожній зручній нагоді, переконує портал "На пенсії". 

Цікаво Лише 2 інгредієнти: італійський соус на зиму, який варто спробувати і українським господиням

Рецепт "зеленого сала"

Час: 15 хвилин

Порцій: 4

Інгредієнти
– 500 грамів сала;
– 1 невеликий пучок кропу;
– 2-3 зубчики часнику;
– 1 чайна ложка солі;
– 0,5 чайної ложки перцю.

Приготування

  1. Кріп потрібно помити та обсушити, після чого перекрутити разом із салом через м’ясорубку.
  2. До отриманої суміші додаємо сіль і перець, ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.
  3. Суміш розкладаємо по посудинах.
  4. Ту частину, яку плануєте вживати одразу, зберігайте в холодильнику як намазку для хліба.
  5. Іншу частину можна покласти в морозильник.
  6. Зелене сало ідеально підходить для смаження омлету або картоплі.

Ідеальний спосіб: як гарантувати, що збиті білки будуть стійкими.