Укр Рус
31 серпня, 23:03
2

Смачніший і корисніший за магазинний сік: варимо компот з яблук за простим рецептом

Основні тези
  • Компот з яблук є простим у приготуванні і смачнішим за магазинні соки.
  • Рекомендовано використовувати яблука сорту "Білий налив" для отримання ароматного напою.

Компот з яблук – це напій, який і на свято доречний, і на щодень бажаний. Готувати його вкрай просто, а результат вийде точно смачнішим за магазинні соки.

Кілька яблук, прості кулінарні маніпуляції – і у вашому холодильнику вже ціла каструля холодного свіжого компоту. 24 Канал пропонує насолодитися чудовим та смачним напоєм за рецептом порталу Cookpad

Не пропустіть Шарлотка і поряд не стоїть: готуємо яблучний пиріг "Невидимка", який зникає в мить

Які яблука обрати для компоту? 


Чудовим вибором будуть яблука сорту "Білий налив". Вони дешеві, ароматні і напій з них виходить просто неймовірний. 

 

Як приготувати компот з яблук? 

  • Час:
  • Порцій: 8 

Інгредієнти
– 1 кілограм яблук;
– 4 літри води;
–  400 грамів цукру;
– 5 ягід смородини – для кольору. 

Приготування

  1. У каструлю наливаємо воду та ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Додаємо цукор і добре розмішуємо, варимо до повного розчинення.
  2. Яблука ретельно миємо, вирізаємо серцевину й нарізаємо часточками. Кладемо яблука разом із ягодами у каструлю, знову доводимо до кипіння і варимо напій 5 – 10 хвилин.
  3. Компот готовий. Його можна подавати одразу або охолодженим. 

Смачного!

Чи реально перевірити натуральність соку? 

  • Так, кожен може перевірити натуральність соку – для цього достатньо кількох порад.
  • Найкращий тест – з використанням соди, його легко можна провести вдома.