Не викидати ж – як зварити розбите яйце: два методи від економних господинь
- Розбите яйце можна зварити, помістивши його у змащену олією склянку, поставлену в каструлю з водою, та готуючи на водяній бані.
- Якщо яйце лише тріснуло, його слід варити в підсоленій воді, щоб запобігти витіканню білка.
Повертаючись додому з продуктового магазину, покупці часто виявляють розбиті яйця. Однак, не варто хвилюватися, адже їх можна використати в різних рецептах – додати до тіста для млинців чи інших видів тіста, або ж приготувати яєчню чи омлет.
Але що робити, якщо яйця потрібні були для салату? Вихід є. 24 Канал з посиланням на UA.новини розповідає як зварити яйце, яке розбилося.
Читайте також Вічне питання при варінні макаронів: закривати каструлю кришкою чи ні
Як зварити розбите яйце
Процес слід почати з видалення шкаралупи, яка могла потрапити до яєць. Потім яйця треба покласти у високу скляну склянку, яку потрібно попередньо змастити олією. Після цього її поставити в невелику каструлю, наповнену водою, переконавшись, що рівень води сягає однієї третини висоти склянки.
Так, імпровізована водяна баня дозволяє зварити ці яйця. Завдяки легкому кип'ятінню яйця у склянці досягають бажаної готовності. І хоча зовнішній вигляд буде непоказним, для додавання в салат чи начинку для пиріжків вони цілком згодяться.
А тріснуте?
Якщо ж яйця мають лише ознаки розтріскування, то варто акуратно покласти їх у каструлю з холодною водою і додати одну столову ложку солі. Після того, як вода закипить, залиште яйця варитися на 8 хвилин.
Додавання солі має вирішальне значення, оскільки допомагає запобігти витіканню білка зі шкаралупи в процесі варіння.
А ви знаєте: як правильно варити сардельки.