В Україні її також обожнюють: від якої страви не може відмовитися президент Польщі

27 серпня 2024, 21:45
Читать новость на русском

Президенту Анджею Дуді не смакують ніякі екзотичні делікатеси, його улюблені страви сягають корінням у польську та навіть українську кухню. Цю страву може приготувати будь-яка українська господиня.

Скажи мені, що ти любиш їсти, і я скажу тобі, хто ти. Наші кулінарні вподобання багато говорять про нас самих. Анджей Дуда є шанувальником польської кухні, повідомляє Смачно 24.

До теми Це дуже смачна страва: що любить їсти президент Франції Макрон

Що на столі у польського президента

Президент Польщі не приховує, що вдома мав консервативне і традиційне виховання. Його пристрасть до традицій помітна на кожному кроці – навіть коли запитують про його улюблені страви!

Хоча Анджей Дуда має у своєму розпорядженні будь-яку вишукану кухню та відмінне обслуговування в президентському палаці. Однак з'ясувалося, що замість шикарних страв він любить звичайні, які готують у багатьох польських домівках.

Серед його улюбленців суп журек, картоплю, бігос та вареники  вишнею. Без останньох він просто не може уявити свого недільного обіду.  

Вареники з вишнею

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
для начинки:
– 800 грамів вишні без кісточок;
– пів склянки цукру;
– 2 – 3 столові ложки картопляного борошна;
для тіста:
– 5 – 6 склянок борошна;
– 3 яєчних білки;
– пів склянки молока;
– пів склянки води;
– пів чайної ложки солі.

Приготування:

  1. Білки збийте до утворення піків.
  2. Змішайте з водою, молоком, сіллю.
  3. У збиті білки поступово додайте борошно.
  4. Замісіть круте тісто.
  5. Накрийте його серветкою або мискою.
  6. Вишні посипте цукром і крохмалем. Відставте на 30 – 40 хвилин. Після закінчення цього часу сік злийте. Акуратно перемішайте вишні.
  7. Розділіть тісто на три частини. Залиште дві частини накритими і не дайте їм висохнути. Одну частину розкачайте в тонкий корж.
  8. За допомогою склянки або чашки виріжте з тіста кружечки. Помістіть приблизно 1 чайну ложку начинки в центр кожного розрізаного диска, складіть навпіл і зажміть краї вареника. Потім складіть край, міцно його защіпніть.
  9. Відваріть вареники в киплячій підсоленій воді (на 4 літри води менше столової ложки солі).
  10. Коли вареники спливуть на поверхню, витягніть один і перевірте, чи він не сирий по шву.
  11. Готові вареники вийміть шумівкою на тарілку.
  12. Полийте розтопленим маслом або сметаною. Подавайте негайно.

Це дуже смачно: як приготувати фарширований перець