Кулінарні традиції родини Зеленських: що на столі у президентської сім'ї

24 серпня 2024, 17:20
Читать новость на русском

Сім'я Володимира Зеленського має свої традиції та смакові вподобання. У кожного є улюблена страва, відтворити які ми спробуємо.

Про звичне життя президента Зеленського відомо так мало, а саме ця інформація дуже цікавить усіх, інформує Смачно 24. Олена Зеленська відома своєю любов'ю до корисного та збалансованого харчування, до якого заохочує і всю свою сім'ю.

Не пропустіть Найсмачніший День Незалежності: ідеї особливих страв для вдалого пікніка

Що любить їсти сім'я Зеленських

Ще на початку свого президентства сам Володимир Зеленський розповідав своїм прихильникам про свою любов до шаурми та інших м'ясних страв.

Коли в тебе напружений графік, шаурма може стати рішенням. У цьому, як бачите, немає нічого страшного, незручного і тим більше – ганебного. А ще – допомагає не "забронзовіти", не відриватися від людей. Це корисно. Рекомендую!
– розповів президент.

Проте це відбувається дуже рідко, адже Олена Зеленська заохочує кожного члена своєї сім'ї правильно харчуватися. Вона старається тримати чіткий баланс у житті: фізичні навантаження і раціональне харчування.

Мені пощастило з чоловіком – він мене підтримує. Тож я привчаю його до здорового харчування, а він мене – до фізкультури. Багато років він мене м’яко підштовхував, я пручалася, знаходила відмовки, але врешті здалася. І вже понад 10 років я його правильно годую, а він допомагає мені не зупинятися з тренуваннями,
– ділиться вона.

Вегетаріанський закритий пиріг від Олени Зеленської

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 1 цибулина;
– 1 морква;
– 1 зубчик часнику;
– 6 – 7 картоплин;
– 200 грамів сочевиці;
– 50 грамів томатної пасти;
– 100 мілілітрів води;
– 2 столові ложки олії;
– сіль, перець до смаку.

Приготування:

  1. Почистіть та відваріть картоплю.
  2. Додайте до неї олію та зробіть пюре.
  3. Відваріть до напівготовності сочевицю. Подрібніть часник.
  4. Дрібно наріжте цибулю, трохи підсмажте на половині олії, після чого додайте моркву та пасеруйте 5 – 7 хвилин.
  5. Влийте до овочів томатну пасту, часник, відварену сочевицю та 100 мілілітрів води.
  6. Всипте сіль та перець та готуйте ще кілька хвилин.
  7. Викладіть масу у форму, а зверху рівномірно розподіліть картопляне пюре.
  8. Запікайте 20 – 25 хвилин за температури 180 градусів до появи рум'яної скоринки.