Він зводить з розуму: нью-йоркський салат з куркою та яблуком

25 серпня 2024, 15:11
Читать новость на русском

Джерело:

ВВС Food

Цей салат стане чудовим вибором для вихідного дня. Кількох звичних маніпуляцій достатньо, аби поринути у дивовижний смак.

Вальдорфський салат у нью-йоркському стилі – це те, що ви неодмінно мусите спробувати. Вершково-часникова заправка ідеально доповнює смак курки та інших інгредієнтів. 

Читайте також Кулінарні традиції родини Зеленських: що на столі у президентської сім'ї

Рецепт нью-йоркського салату

Час: до 30 хвилин 

Порцій: 2

Інгредієнти
– 2 нарізаних скибочками червоних яблука;
– сік половини лимона;
– 1 чайна ложка рідкого меду;
– 150 грамів винограду без кісточок, ріжемо навпіл;
– 2 тонко нарізані палички селери;
– 4 тонко нарізані цибулини;
– листя салату;
– 300 грамів курячого філе;
– 2 столові ложки подрібнених горіхів;
для заправки: 
– 200 грамів  натурального йогурту;
– 1 подрібнений зубчик часнику;
– 1 столова ложка яблучного оцту;
– 1 столова ложка цільнозернової гірчиці;
– 2 – 3 столові ложки подрібненого свіжого кропу;
– сіль та перець до смаку. 

Приготування: 

  1. Куряче філе ріжемо шматочками та обсмажуємо на сковорідці. 
  2. Викладаємо яблука в широку салатницю, поливаємо лимонним соком і медом.
  3. Додаємо виноград, селеру, ріпчасту цибулю, салат ту курку, все добре перемішуємо. 
  4. З'єднуємо усі інгредієнти для заправки.
  5. Заправляємо салат і подаємо до столу, прикрасивши горіхами. 

Смачного!

Все дуже просто: як запекти соковиту буженину