Салати на День народження: 3 прості та водночас вишукані рецепти, що розігріють апетит
Святковий стіл на День народження повинен бути смачним та вражати різноманіттям страв. Очевидно, на початку трапези центральне місце займають холодні закуски, зокрема салати. Їх слід робити неодноманітними, щоб сподобалися кожному гостю.
І, якщо ваша фантазія вже вичерпалась, то салати на День народження можна взяти зі списку, який пропонує 24 Канал. Тут водночас прости та вишуканих 3 рецепти, які сподобаються всім.
Читайте також Не з ікрою чи шпротами: 3 оригінальних рецепти канапок на Новий рік 2025
3 салати на День народження
Салат з курячого філе та свіжого огірка
- Час: 45 хвилин
- Порції: 4
Інгредієнти:
– куряче філе – 300 грамів
– огірок – 3 штуки
– перець болгарський червоний – 2 штуки
– ананас консервований – 500 грамів
– волоські горіхи – 50 грамів
– майонез 67% – 50 грамів
– сіль – до смаку
Приготування:
- Філе відваріть до готовності. Горіхи подрібніть. А перець запечіть 30 хвилин в духовці при 200 градусах.
- Огірок наріжте кубиком, додайте горіхи та консервований ананас. Куряче філе розберіть на волокна й додайте в салат.
- Перець почистьте від шкірки та насіння, наріжте й поєднайте в салаті.
- Останній крок – заправка. Додайте сіль на смак та заправте майонезом. Ретельно перемішайте.
Смачного!
Салат з хурмою і хамоном
- Час: 10 хвилин
- Порції: 2
Інгредієнти:
– салат мікс – 75 грамів
– хамон – 100 грамів
– цибуля червона – пів голівки
– хурма – пів штуки
– сир чедер – 30 грамів
для заправки:
– оливкова олія – 2 столові ложки
– оцет бальзамічний – 1 столова ложка
– сушений чебрець – пів чайної ложки
– сіль – 3 грами
Як приготувати салат з хамоном та хурмою: дивіться відео
Приготування:
- В салатну тарілку викладіть мікс салатів. Зверху розкладіть невеликі шматочки хамону.
- Цибулю наріжте тонкими півкружальцями та викладіть на салат з хамоном. Хурму почистьте від шкірки, наріжте скибочками й розмістіть на інгредієнтах. Посипте натертим сиром.
- Для заправки змішайте олію, оцет, чебрець, сіль і полийте нею салат.
Готово!
Салат з червоною рибою і пікантним соусом
- Час: 30 хвилин
- Порції: 4
Інгредієнти:
– перець болгарський червоний – 100 грамів
– риба червона, філе – 200 грамів
– цибуля червона – 30 грамів
– огірок – 100 грамів
– авокадо – 1 штука
– салатна зелень – 200 грамів
– кунжут білий – 10 грамів
для соусу:
– мед – 1 чайна ложка
– олія – 40 мілілітрів
– діжонська гірчиця – 1 столова ложка
– соус соєвий – 80 мілілітрів
для маринованої цибулі:
– оцет яблучний – 5 мілілітрів
– цукор – 5 грамів
– сіль – 5 грамів
Приготування:
- Наріжте тонким пір'ям цибулю, додайте кілька крапель яблучного оцту, щіпку цукру та солі. Залиште маринуватися.
- Тим часом підготуйте решту інгредієнтів: наріжте огірки та болгарський перець тонкою довгою соломкою. Стиглий авокадо очистьте й наріжте скибочками. Салат наріжте чи порвіть руками. Червону рибу скибочками. Кунжут обсмажте на сухій сковороді.
- Для соусу ретельно змішайте олію, мед, гірчицю та соєвий соус.
- Перед подачею в мисці поєднайте салатну зелень, огірок та болгарський перець, додавши трохи соусу.
- На тарілку викладіть частину салатного листя, зверху – рибу та авокадо, знову салатне листя, рибу та авокадо. Полийте заправкою та посипте кунжутом.
Гарного та смачного святкування!
Сподобався рецепт? Тоді спробуйте і класичний яєчний спред, посилений оселедцем і яблуками.