"Головне – робити процес веселим": який сир можна давати дітям
- Сир є популярним продуктом для дітей у різних країнах: в Італії це Парміджано Реджано, у Франції – камамбер, а в Іспанії – Манчего.
- Починати дітям варто з сирів без яскравого смаку, таких як молода Гауда, моцарела чи рикота, і подавати їх творчо, наприклад, у вигляді посипки на страви чи вирізаними фігурками.
Сир – це смачний та поживний перекус, однак бувають перестороги, чи можна давати його дітям. Виявляється, ця практика працює по всьому світу.
Сир – це продукт, який дітям дають в усьому світі. Як підійти до цього процесу творчо 24 Каналу розповіла Міжнародна сирна експертка Оксана Чернова.
До теми Залишиться таким самим, як на вітрині: як правильно зберігати сир в домашніх умовах
Які сири можна давати дітям?
В Італії дітям в школах дають Парміджано Реджано, у Франції – камамбер, адже він корисний для травлення, а в Іспанії – Манчего, який покращує когнітивні здібності.
Насправді, досі ведеться багато досліджень, щодо вивчення корисних властивостей сиру, тож попереду точно багато цікавої інформації.
Тож сир може стати чудовим перекусом для дітей, і вводити його в раціон можна набагато легше, ніж насправді здається, – розповіла Оксана Чернова.
З яких сирів найкраще починати?
Спершу варто давати дітям сири без яскравого смаку: молода Гауда, Моцарт, Амадеус, моцарела, бурата або рикота. Смакові рецептори дітей дуже чутливі, надто насичені сорти можуть їх відштовхнути. Гарним рішенням буде подати сир у вигляді посипки: на піцу, у випічку, омлети чи макарони.
Також гарним рішенням буде додати елемент гри. Наприклад, тверді сири мають кристалики тирозину, які не лише приносять задоволення, а й допомагають виробленню гормону щастя. Тому можете влаштувати "полювання на кристалики". Або ж вирізати сир у ланчбокс красивими фігурками – це заохотить дітей до здорової харчової звички без особливих зусиль.
А ще вам може стати у пригоді інформації з TikTok sambir.tm.
Чим смачненьким потішити дітей?
Вам та дітям точно сподобається ніжний молочний десерт.
Він простий у приготуванні та потребує лише простих інгредієнтів.