Прибережіть цей рецепт на свята: готуємо справжній єгипетський торт, рецепт якого всі шукають

11 листопада 2024, 06:06
Читать новость на русском

Головним акцентом будь-якого свята завжди є солодке. З цим десертом ваші кулінарні навички будуть обговорювати ще довго.

Цей десерт гості завжди зустрічають оплесками. Єгипетський торт вже встиг завоювати неабияку популярність та тішить своїм смаком абсолютно усіх, розповідає 24 Канал з посиланням на портал "На пенсії".

Читайте також Салат, без якого Новий рік – не Новий рік: рецепт з крабовими паличками та авокадо

Рецепт єгипетського торта

  • Час: 1 година + просочування
  • Порцій: 8

Інгредієнти
на 3 коржі:
– 3 білки;
– 2,5 столові ложки цукру;
– половина склянки борошна;
– 50 грамів мелених горіхів (волоських або фундука);
крем
– 10 жовтків;
– 10 столових ложок цукру;
– 5 столових ложок борошна;
– 2 пакетики ванільного цукру;
– 350 мілілітрів молока;
– 170 грамів вершкового масла;
хрусткий наповнювач:
– 350 мілілітрів вершків;
– 200 грамів цукру;
– 120 грамів нарізаних волоських горіхів або фундука.

З морепродуктами від ТМ "Водний Світ" створити свято для всієї родини – легко! Заморожені мідії та креветки збережуть смак моря у кожній страві, а крабові палички “Сніжний краб” зроблять навіть звичний салат особливим.

Приготування

  1. Для крему змішайте жовтки, цукор, борошно, ванільний цукор і молоко. Нагрівайте суміш на слабкому вогні, постійно помішуючи, майже до закипання. Потім зніміть з вогню та продовжуйте помішувати ще 2 хвилини. Додайте вершкове масло та збийте крем міксером до однорідної консистенції.

  2. Поки крем охолоджується, готуємо коржі. Збийте білки з цукром до отримання густої, блискучої піни. Додайте борошно та мелені горіхи, акуратно перемішайте до отримання однорідного тіста.

  3. Перелийте тісто у форму, застелену пергаментом або змащену олією, і випікайте в розігрітій до 170 градусів духовці приблизно 20 хвилин.

  4. Для хрусткого шару розтопіть цукор у каструлі, трохи карамелізуючи його. Швидко вилийте карамель на пекарський папір і дайте їй застигнути. Потім подрібніть карамель качалкою на невеликі шматочки.

  5. Для хрусткого наповнювача збийте вершки до стійких піків. На кожен корж нанесіть 1/3 заварного крему, а зверху розподіліть хрусткий шар. Повторіть ще два рази, чергуючи корж, крем і хрусткий наповнювач.

  6. Наприкінці обмажте торт по боках хрустким наповнювачем.

Смачного!

Спробуйте пляцок "Пані Валевська": рецепт від Лілії Цвіт.