Укр Рус
8 серпня, 23:35
2

Смачніше, легше та надійніше, аніж купувати: простий рецепт зеленого горошку на зиму

Основні тези
  • Для консервування зеленого горошку використовуйте молодий цукровий горошок.
  • З цим рецептом він буде куди смачнішим, аніж придбаний у магазині. 

Зелений горошок – чудовий додаток до безлічі страв. І куди краще заготувати його самому, аніж сподіватися на виробників.

Щоб результат був просто ідеальним, обовʼязково консервуйте молодий цукровий горошок. Саме він стане фантастичною основою для ваших салатів та закусок, розповідає 24 Канал з посиланням на портал Beszamel

Не пропустіть Щоб зберегти весь смак і користь: як правильно заморозити зелень на зиму

Як заготувати зелений горошок на зиму? 

  • Час: 45 хвилин + замочування
  • Порцій: 4

Інгредієнти
– 500 грамів очищеного зеленого горошку;
– 20 грамів цукру;
– 20 грамів солі;
– 400 мілілітрів води;
– 1/2 чайної ложки лимонного соку;
– 15 мілілітрів оцту 5%.

Приготування

  1. Висипте горох у друшляк і добре промийте під проточною водою, щоб прибрати будь-які домішки.
  2. Перекладіть у каструлю, залийте водою та залиште замочуватися приблизно на 3 години. Після цього воду злийте.
  3. Долийте свіжу холодну воду, поставте каструлю на вогонь і почніть нагрівати.
  4. Щойно вода закипить — додайте сік одного лимона або додайте щіпку лимонної кислоти, щоб горошок зберегли колір. Варіть близько 3 хвилин, не довше, щоб горошок не зморщився.
  5. Маринад можна готувати паралельно. У каструлі змішайте холодну воду з цукром та сіллю, доведіть до кипіння, потім влийте оцет і ще раз закип’ятіть.
  6. Розкладіть гарячий горох по стерильних банках і залийте киплячим маринадом так, щоб він повністю покривав зерна.
  7. Закрийте кришками та простерилізуйте банки близько 10 хвилин.
  8. Охолодіть при кімнатній температурі, після чого зберігайте в темному прохолодному місці.

Смачного!

А якщо шукаєте, чим вразити рідних – обовʼязково приготуйте ароматний сливовий пиріг. Смачно 24 пропонує скористатися американським рецептом, який підкорив цілий світ.