В Україні це відходи: які 3 продукти ми викидаємо, а в Європі – це делікатеси
- Портулак, який вважається бур'яном в Україні, в Європі використовується як делікатес у салатах.
- Бадилля буряка та цвітіння огірків, кабачків, цукіні є делікатесами в Європі, але не використовуються в українській кухні.
Кулінарні традиції різних країн вражають. І те, що їдять одні народи, зовсім не заведено їсти в інших. Є такі продукти, які українці зазвичай викидають, а європейці активно використовують у своїй кухні.
І це доволі звичайні для нас продукти, які в українській кулінарній традиції не вживати. Більше про це розповість 24 Канал з посиланням на шеф-кухаря ресторану "Сто років тому вперед" Іллю Кунтого.
Цікаво Всього два інгредієнти змінять все: як приготувати неймовірний омлет
Які делікатеси викидають українці?
Найпершим продуктом, який не вживають українці, але він є доволі популярним у Європі – це портулак, який зазвичай росте біля дороги і його вважають бур'яном. Проте маринований портулак буде чудовим доповненням до салату або корисного сніданку.
Портулак – це не бур'ян / Фото Pexels
Ще один неочевидний делікатес – бадилля буряка. Звісно, його зараз можна зустріти у міксах салатів у супермаркетах, проте повноцінно в Україні вживати його не заведено. Проте бадилля буряка може стати доповненням салату, борщу чи іншого супу.
Листя буряка часто стають відходами / Фото Pexels
Також кулінарним делікатесом є цвітіння огірків, кабачків, цукіні тощо. Їх можна фарширувати та запікати.