Варіння буряка займає досить багато часу, інформує Beszamel. Але варто знати лише один трюк – і тривалість процесу скоротиться у рази.

Як приготувати Жовтки будуть жовтогарячими, як на картинках: хитрощі варіння яєць

Скільки потрібно варити буряк

Час варіння старих і великих буряків традиційним способом у воді може досягати години. Тільки після закінчення цього часу буряк стане м’яким і його можна буде використовувати як інгредієнт для приготування інших страв. Мало хто знає, що варіння буряка можна прискорити, а час скоротити вдвічі.

Як швидко зварити буряк

Змінити термін приготування буряка здатен один простий інгредієнт – цукор. Також потрібно використати кілька скоринок хліба.

Інгредієнти:
– буряк середнього розміру;
– цукор;
– скоринки хліба з грубого помелу;
– дві каструлі;
– дуже холодна вода;
– кубики льоду.

Приготування:

  1. Підготуйте буряк. Ретельно промийте його під проточною водою. Найкраще підходить буряк середнього розміру.
  2. Викладіть буряк в каструлю, додайте скоринку хліба і цукор. Пропорції цукру – 1 столова ложка на 1 кілограм буряка.
  3. Налийте в каструлю окріп.
  4. Вода повинна повністю покривати буряк і досягати приблизно 2 сантиметр над його поверхнею.
  5. Варіть буряк на середньому вогні пів години. Якщо вода почне випаровуватися, долийте її.
  6. Через 30 хвилин злийте буряк і помістіть його в іншу каструлю з холодною водою та льодом.
  7. У другій каструлі буряк має постояти 15 хвилин.
  8. Злийте буряк і почистіть його. Він готовий до подальшого приготування.

Як приготувати рис: простий рецепт для кожного.