Варіння буряка займає досить багато часу, інформує Beszamel. Але варто знати лише один трюк – і тривалість процесу скоротиться у рази.
Як приготувати Жовтки будуть жовтогарячими, як на картинках: хитрощі варіння яєць
Скільки потрібно варити буряк
Час варіння старих і великих буряків традиційним способом у воді може досягати години. Тільки після закінчення цього часу буряк стане м’яким і його можна буде використовувати як інгредієнт для приготування інших страв. Мало хто знає, що варіння буряка можна прискорити, а час скоротити вдвічі.
Як швидко зварити буряк
Змінити термін приготування буряка здатен один простий інгредієнт – цукор. Також потрібно використати кілька скоринок хліба.
Інгредієнти:
– буряк середнього розміру;
– цукор;
– скоринки хліба з грубого помелу;
– дві каструлі;
– дуже холодна вода;
– кубики льоду.
Приготування:
- Підготуйте буряк. Ретельно промийте його під проточною водою. Найкраще підходить буряк середнього розміру.
- Викладіть буряк в каструлю, додайте скоринку хліба і цукор. Пропорції цукру – 1 столова ложка на 1 кілограм буряка.
- Налийте в каструлю окріп.
- Вода повинна повністю покривати буряк і досягати приблизно 2 сантиметр над його поверхнею.
- Варіть буряк на середньому вогні пів години. Якщо вода почне випаровуватися, долийте її.
- Через 30 хвилин злийте буряк і помістіть його в іншу каструлю з холодною водою та льодом.
- У другій каструлі буряк має постояти 15 хвилин.
- Злийте буряк і почистіть його. Він готовий до подальшого приготування.
Як приготувати рис: простий рецепт для кожного.