З полтавським присмаком: як готує борщ шеф українського ресторану з гіду Мішлен
Ресторан Джоні Кларка, шеф-кухаря родом з України, нещодавно потрапив до гіду Мішлен. Його ресторан у Чикаго, де можна скуштувати борщ, став першим українським закладом у путівнику Мішлен.
Джоні Кларк розповів, що недовго може протриматися без борщу, повідомляє 24 Канал з посиланням на NV Food. Кулінар каже, що за три тижні без борщу відчуває себе неповноцінним.
Дивіться також Як відкрити ресторан, щоб не прогоріти: "мішленівський" шеф дав цінні поради
Шеф-кухар варить борщ з качкою
Кларк розповів про свій відомий борщ, який подають у ресторані Anelya в Чикаго. Шеф-кухар каже, що в ресторані борщ готують не за сімейним рецептом його бабусі.
Насправді той борщ, що у ресторані – це не мій сімейний рецепт, адже моя бабуся готувала його з яловичим хвостом,
– розповів Кларк.
Зверніть увагу. Бабуся Кларка – українка з Харкова, яка переїхала до США після Другої Світової війни. Саме на її чаесть Джоні назвав ресторан.
Шеф-кухар розповів, що надихнувся рецептом борщу по-полтавськи. У його ресторані в Чикаго борщ подають з качкою.
"Але я читав історію про борщ по-полтавськи, що його, ймовірно, готували з голубами, і на них полювали в цій місцевості. Також пізніше полтавці сушили дикі фрукти, такі як груші, в печі, і вони ставали димчастими і солодкими. От їх також додавали до борщу. Отже, це два основні елементи, які ми використовуємо, тільки замість голуба в нас качка, вона більш доступна і не така дорога. Тобто виходить більш легкий борщ і наваристий", – поділився Джоні.
Борщ у ресторані Джоні Кларка в Чикаго: дивіться відео
Крім того, він відповів, як використовують буряк, зокрема, чи його варять, чи обсмажують.
"Так, ми шаткуємо його як у класичному борщі, обсмажуємо моркву і часник разом на сковороді, а потім перед тим, як додати буряк, ми ллємо трохи оцту, щоб зберегти йому колір. Окремо готуємо груші та качиний бульйон, а потім виймаємо м'ясо і знімаємо з кісток. Далі додаємо все разом, і в кінці капусту й картоплю. І, оскільки це ресторан, варимо картоплю теж окремо, щоб вона не розварилася і не перетворилася на пюре. Ось так", – резюмував Кларк.
"МакДональдз" не тільки слідкує за трендами, а й створює їх. А за свіжість продуктів можна не хвилюватися – компанія дбає про їхнє безпечне зберігання, навіть під час блекаутів.