Укр Рус
2 вересня, 11:12
2

Шеф-кухар розкрив таємницю: яку просту страву обожнювала королева Єлизавета II

Основні тези
  • Королева Єлизавета II, попри доступ до найвишуканіших страв, обожнювала простий сендвіч з дитинства.
  • Одним з її улюблених післяобідніх смаколиків був пенні з джемом, який готувався з хліба, полуничного джему та невеликої кількості масла.
  • Шеф-кухар Даррен МакГрейді розповів, що королева любила бутерброд з огірком, який вимагав особливих зусиль при приготуванні; він включав вершковий сир та свіжу м'яту.
  • Королева завжди пила післяобідній чай, незалежно від місця перебування, і важливою частиною цього були булочки з джемом та вершками.
  • Ця традиція післяобіднього чаю була невід'ємною частиною англійської культури та королівських звичаїв.
Чим любила ласувати королева Єлизавета II Чим любила ласувати королева Єлизавета II

Джерело:

Mirror

Королева Єлизавета II мала доступ до найвишуканіших страв, які для неї готували найкращі кухарі. Втім, однією з її улюблених страв був звичайний сендвіч.

Ними вона обожнювала ласувати на післяобідній час. Колишній королівський шеф-кухар Даррен МакГрейді розповів про улюблені смаколики її Величності.

Дивіться також Щотижнева розкіш Джорджа Клуні: яка страва стала його слабкістю

Чим любила ласувати Єлизавета II

Не секрет, що монархиня любила пити післяобідній чай, ласуючи солоними та солодкими стравами, включаючи булочки до шоколадного бісквітного торта. І це містило в собі один особливий бутерброд, який вона любила їсти з дитинства. Традиція пити післяобідній чай є настільки ж квінтесенцією англійської культури, наскільки це можливо, і зазвичай відбувається між 15:30 і 17:00,
– зазначили у виданні.

Колишній королівський шеф-кухар Даррен МакГрейді, який працював на королівську сім'ю протягом 15 років, в одному зі своїх відео на YouTube розповів про один з улюблених післяобідніх смаколиків королеви – пенні з джемом.

"Королеві подавали пенні з джемом в дитячій кімнаті, коли вона була маленькою дівчинкою, і з того часу вона їла їх на післяобідній чай. Прості, просто хліб і джем з невеликою кількістю масла – зазвичай полуничний джем. Ми робили джем у замку Балморал з чудової шотландської полуниці з наших садів", – розповів шеф-кухар.

Королева також дуже любила бутерброд з огірком. Проте, як розповідає МакГрейді, його приготування вимагало особливих зусиль.

Він чистив м'якуш огірка картоплечисткою, аж до водянистого насіння, замість масла він використовував вершковий сир та додавав свічу м'яту. В кінці він накладав слайси огірка.

Хоч королева насолоджувалася й іншими ласощами під час післяобіднього чаю, відсутність булочок все ж було неповноцінним прийомом їжі. Коли її Величність їла булочки, то спочатку намазувала на них джем, а потім додавала трішки вершків.

"Вона завжди пила післяобідній чай, де б вона не була. Ми прилетіли до Австралії і були на королівській яхті. Була п'ята година ранку, але для королеви це була п'ята година дня, тому моєю першою роботою було приготування булочок", – поділився МакГрейді.