Укр Рус
19 жовтня, 19:11
2

Скільки потрібно варити яйця, щоб жовток був рідким

Основні тези
  • Для приготування яєць з рідким жовтком потрібно варити їх 6 хвилин, а потім охолодити в крижаній воді.

     

Варені яйця – чудове доповнення до снідану та будь-яого іншого прийому їжі. Одна іноді зварити їх перетворюється у непросте завдання.

Яйця некруто варять всього кілька хвилин, щоб жовток зберігся рідким. Про це пише 24 Канал із посиланням на Express.

Дивіться також "Чашка для вусів": що відомо про винахід, який міг би стати улюбленим аксесуаром Івана Франка 

Як зварити яйця із рідким жовтком?

Експерти радять почати із каструлі з водою, яка кипить. Яйця варто помістити туди ложкою і одразу ж зменшити температуру. Це важливо, щоб шкарлупа не тріснула у окропі. 


Зварити яйця буває складно / Фото Pexels

Також потрібно ретельно стежити за часом приготування. Вважається, що для ідеального рідкого жовтка варити яйця потрібно рівно 6 хвилин. Після цього яйце потрібно помістити у крижану воду, щоб воно охололо. 

Крижана вода також полегшить процес очищення. 

Яка ідеальна формула приготування яєць?

Шеф-кухар Хосе Андрес пропонує готувати яйця у великій кількості оливкової олії для отримання хрустких країв і текстури яйця-пашот.

Метод полягає у тому, щоб готувати яйця на великій кількості оливкової олії. Потрібно також взяти глибоку ємність: каструлю або пательню із високими стінками. Це потрібно для того, аби олія покрила краї яйця і воно приготувалось так, як треба, мовиться у Express.

Як посмажити яйця так, щоб вони не пригоріли?

  • Існує дійсно дуже багато варіантів, на чому смажити яйця. Карі Гарсія переконує, що найкраще їх готувати на столовій ложці води. Цей варіант є менш поширеним та популярним, аніж інші, проте саме так яйця виходять ідеальної консистенції.
  • Після додавання води на пательню, її потрібно накрити кришкою та дати страві доготуватись Так білки фактично зваряться, адже через випаровування води утвориться пара.
  • Така яєчня буде м'якою завдяки такому специфічному способу приготування. Крім цього, жовтки та білки будуть готові одночасно, тому страва не підгорить.