5 "найогидніших" страв світу: показали, який вони мають вигляд
- Онлайн-довідник традиційної кухні TasteAtlas визначив 5 найогидніших страв світу, серед яких страви з Ісландії, Фінляндії, Іспанії та Чилі.
- До списку увійшли: Свід з Ісландії, Блодпалт з Фінляндії, Торраматур з Ісландії, Тручас а-ля Наварра з Іспанії, Чапалеле з Чилі.
В онлайн-довіднику традиційної кухні визначили "найгірші" страви у світі. Вони набрали найнижчі оцінки серед споживачів.
Загалом зібрав антирейтинг зі 100 страв з усіх країн світу. Приємно, що українські страви туди не потрапили. Про це пише 24 Канал із посиланням на TasteAtlas.
Дивіться також "Вас можуть обманювати": українка розповіла правду про роботу в Німеччині
Найгірші страви у світі?
- Свід, Ісландія
Свід (Svið) – це зварена бараняча голова без мозку, розрізана навпіл. Страву традиційно подають із пюре з ріпи, желе з ревеню та картопляним пюре.
Аеропорт, залізничний вокзал, гамірна міська площа чи морське узбережжя – де б ви не опинилися, з додатком для переказу коштів TransferGo кожен може матеріально підтримати своїх рідних та близьких у будь-якій точці планети. Вам знадобиться лише телефон та інтернет-з'єднання.
- Блодпальт, Фінляндія
Це темно-коричневі галушки, приготовані з житнього або ячмінного борошна та крові тварин. Хоча традиційно їх готували з крові північного оленя, нині використовують не тільки її. Зазвичай блодпальт подають як гарнір зі смаженим беконом або свининою, маслом та брусничним варенням.
- Торраматюр, Ісландія
Це певний набір традиційних ісландських страв, які споживають переважно впродовж скандинавського місяця Торрі (з середини січня до середини лютого щороку).
Стандартний "сет" включає ферментоване м'ясо акули, копчену баранину, обсмажену голову баранини, кров'яні ковбаски та багато іншого.
- Тручас а-ля Наварра, Наварра (Іспанія)
Це традиційна рибна страва, яка походить з автономної комуни Наварра в Іспанії. Це форель, яку приправляють сіллю, обвалюють у борошні та смажать в оливковій олії до золотистого кольору та повної готовності.
Потім рибу начиняють обсмаженими шматочками хамону серрано та вичавлюють на неї лимонний сік. Перед подачею форель зазвичай посипають нарізаним хамоном та петрушкою.
Тручас а-ля Наварра / TasteAtlas
- Чапалеле, Чилі
Це чилійський хліб, який готують лише з двох основних інгредієнтів – картоплі та борошна. Традиційно його роблять на пару у куранто (яма в землі, яка використовується для приготування їжі). Однак також його можна запікати або смажити на сковороді.
Однак також цю страву можна смажити або запікати.
До слова, раніше ми писали про "гастрономічні перлини світу" за версією путівника TripAdvisor.