Кафе та ресторани червоної зони втратили третину обігу за тиждень
26 жовтня 2021,
17:06
Читать новость на русском
Джерело:
PosterВсього за тиждень роботи у червоній зоні заклади громадського харчування скоротили свою виручку на 34%. Найбільше постраждали кафе та ресторани 4 областей.
Заклади постраждали через карантин
Мовиться про заклади Дніпропетровської, Запорізької, Донецької та Одеської областей. В інших регіонах, які потрапили у червону зону, виручка зменшилась на 22%.
До теми Як врятувати бізнес: 4 реальні історії з хеппі-ендом
Це зумовлено тим, що знизився попит серед гостей закладів. З 18 до 24 жовтня кількість транзакцій впала на 30% у порівнянні з попереднім тижнем.
Зменшилась також кількість замовлень. У "червоних" областях – на 28%, а в інших регіонах – на 16%.
Зверніть увагу! Під час червоного рівня епіднебезпеки, заклади громадського харчування можуть працювати лише якщо усі працівників мають "зелений" сертифікат вакцинації.Карантинні зони в Україні: головне
- 12 жовтня відразу 15 областей України перейшли у помаранчеву зону.
- 6 областей потрапили у червону зону 25 жовтня. Водночас ще 6 наближаються до цієї зони за своїми показниками.
- У Кабміні посилили правила для пасажирських перевезень у регіонах.