Ефективно та без зіпсованих поверхонь: як відмити кухню від жиру правильно
- Для ефективного очищення кухні від жиру слід використовувати засоби, які розчиняють жир, зокрема луги та ПАР.
- Рекомендується прогрівати поверхні перед очищенням та працювати зверху вниз, використовуючи меламінову губку або губку з мікрофіброю для запобігання пошкодженням.
Щоб ефективно відмити кухню від жиру, потрібні засоби, які розчиняють жир, а не просто його розмазують. Причому дуже важливо підібрати їх правильно, щоб не зіпсувати поверхню.
Чого потрібно уникати, а на що потрібно звернути увагу під час прибирання кухні, розповідає 24 Канал.
Дивіться також Як правильно доглядати за пралкою, щоб вона завжди ефективно працювала
Як обрати правильний засіб
Шукайте на побутовій хімії такі компоненти:
- Натрію гідроксид (NaOH) чи калію гідроксид (KOH) – підходять тільки для витяжок, плит, і в жодному разі не для дерев'яних поверхонь).
- Натрій карбонат (soda ash) або натрій бікарбонат (сода) – м'якіші, можна для дерева чи пластика.
- Також з жиром гарно борються поверхнево-активні речовини (ПАР). Шукайте формулювання на кшталт "аніонні ПАР" чи "неіоногенні ПАР".
Якщо чистите кухонні меблі, дерев'яні або фарбовані поверхні, то уникайте засобів з агресивним хлором.
Також не використовуйте абразиви для скла, металу та глянцю, оскільки вони їх дряпають.
Підбирайте засоби проти жиру правильно, щоб не пошкодити поверхню / Pexels
Порада. Для того, щоб не пошкодити поверхні, краще використовувати меламінову губку або губку з мікрофіброю. Завжди працюйте зверху вниз, змиваючи залишки, адже інакше ви просто розмажете жир.
До слова, з жиром дуже гарно допомагає боротися тепло. Якщо поверхні спершу прогріти феном або парою, вони відмиваються значно легше.
Якщо ж це духова шафа, то перед тим, як нанести "хімію", її можна трішки підігріти.
Раніше ми писали про те, як відмити водний камінь – для боротьби з ним потрібні абсолютно інші засоби, тому що хлор, абразиви та сильні луги на нього не діють.