Харчування на кожен день: що можна їсти під час Успенського посту
Через перехід Православної церкви України та Української греко-католицької церкви на новоюліанський календар Успенський піст в Україні починається 1 серпня, а закінчується 14 серпня. Цей піст відбувається щороку напередодні свята Успіння Пресвятої Богородиці. Віряни будуть вшановувати пам'ять Діви Марії вже зовсім скоро – 15 серпня.
Успенський піст є доволі суворим. У цей період не можна їсти м'ясо, молочні продукти, рибу та яйця. Також варто відмовитися від різних гулянь та розваг. Як правильно харчуватися, дізнавайтеся у матеріалі LifeStyle 24.
Актуально Сьогодні у вірян починається Успенський піст: що заборонено робити у цей період
Як харчуватися під час Успенського посту
- Понеділок – суха їжа.
- Вівторок – суп з овочами, варена або печена картопля, гриби, каша, однак всі страви без олії.
- Середа – суха їжа.
- Четвер – гаряча їжа без додавання олії.
- П'ятниця – суха їжа.
- Субота та неділя – гаряча їжа з додаванням олії.
Зауважимо, що 6 серпня буде свято Преображення Господнє, тому в раціон дозволяється додавати рибу. 1 серпня українці святкуватимуть Маковея або Медовий Спас, тож можна їсти булочки з медом або маком.