Ресторан Ivory Tower - азійські страви та ірландська гостинність
Ресторан Ivory Tower розташований у пішохідній зоні ірландського міста Корк.
Це доволі незвичне місце для такого закладу. Шеф-кухар ресторану Марк Кронін готує азійські страви - рибу, молюски та овочеві наїдки.
Марк Кронін (шеф-кухар ресторану Ivory Tower (Ірландія)): “Людей легко здивувати, але їх так само легко і налякати. відвідувачів треба поступово привчати до своїх страв. Якщо ви подасте їм якусь надто екстравагантну страву, вони її просто не їстимуть”.
В меню ресторану наприклад можна знайти філе акули з банановим чатні або ж сальсу з манго - неповторні смакові відчуття гарантовано.
Корні відповідає за кухню в Айворі Тауер вже понад 5 років. Рецепт його успіху простий - азійські страви обов’язково треба приправляти ірландською гостинністю.
Ненсі Вілсон (туристка з Техасу): “Ніколи не очікувала знайти таке в ірландському ресторані, але баланс смаків тут дійсно чудовий”.
Шеф-кухар купує інгредієнти для своїх страв на Англійському ринку - одному з найбільших в Ірландії.
Порт Корк завжди славився своєю морською їжею, але останніми роками вибір страв став значно розмаїтішим.
Марк Кронін (шеф-кухар ресторану Ivory Tower (Ірландія)): “Зазвичай, ми спершу вибираємо продукти, а тоді вже, виходячи із того, що маємо, складаємо меню. Тому у нас немає стандартного меню”.
Для нас Кронін готує японську страву - темпуру у клярі із соусом понзу. Спершу кухар нарізає кабачок тонкими шматочками.
Тоді Марк подрібнює паприку, спаржу та гриби шіітаке.
Не забуває кухар і про перець-чилі та цибулю для соусу. Тепер Марк змішує 200 мілілітрів грейпфрутового соку та 60 мілілітрів соєвого соусу. Додає нарізані овочі та ложечку цукру - і готово.
Для кляру кухар бере два яйця, пиво та муку. Це все він перемішує паличками для їжі.
Марк Кронін (шеф-кухар ресторану Ivory Tower (Ірландія)): “Ми не користуємося віничком, бо не хочемо, аби суміш була надто однорідною. У ній мають бути грудочки муки, які вибухатимуть в олії”.
Тепер Марк занурює шматки кабачка, спаржу, паприку та гриби у кляр і смажить їх на підігрітій до 180 градусів олії.
Тоді кухар виливає соус в окрему посудину, а на іншу тарілку викладає овочі.
Коли день добігає кінця, Марк Кронін може трохи відпочити та придумати ще щось, чим можна буде здивувати відвідувачів завтра.