Архів
Курси валют
Погода
1°C
3°C -1°C
  • середа
    1°C -2°C
  • четвер
    -1°C -7°C
  • п'ятниця
    0°C -8°C
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

Ресторан Ivory Tower - азійські страви та ірландська гостинність

Ресторани світу 16:05, 21 квітня 2010 735

Ресторан Ivory Tower розташований у пішохідній зоні ірландського міста Корк.

Це доволі незвичне місце для такого закладу. Шеф-кухар ресторану Марк Кронін готує азійські страви - рибу, молюски та овочеві наїдки.

Марк Кронін (шеф-кухар ресторану Ivory Tower (Ірландія)): “Людей легко здивувати, але їх так само легко і налякати. відвідувачів треба поступово привчати до своїх страв. Якщо ви подасте їм якусь надто екстравагантну страву, вони її просто не їстимуть”.

В меню ресторану наприклад можна знайти філе акули з банановим чатні або ж сальсу з манго - неповторні смакові відчуття гарантовано.
Корні відповідає за кухню в Айворі Тауер вже понад 5 років. Рецепт його успіху простий - азійські страви обов’язково треба приправляти ірландською гостинністю.

Ненсі Вілсон (туристка з Техасу): “Ніколи не очікувала знайти таке в ірландському ресторані, але баланс смаків тут дійсно чудовий”.

Шеф-кухар купує інгредієнти для своїх страв на Англійському ринку - одному з найбільших в Ірландії.
Порт Корк завжди славився своєю морською їжею, але останніми роками вибір страв став значно розмаїтішим.

Марк Кронін (шеф-кухар ресторану Ivory Tower (Ірландія)): “Зазвичай, ми спершу вибираємо продукти, а тоді вже, виходячи із того, що маємо, складаємо меню. Тому у нас немає стандартного меню”.

Для нас Кронін готує японську страву - темпуру у клярі із соусом понзу. Спершу кухар нарізає кабачок тонкими шматочками.
Тоді Марк подрібнює паприку, спаржу та гриби шіітаке.
Не забуває кухар і про перець-чилі та цибулю для соусу. Тепер Марк змішує 200 мілілітрів грейпфрутового соку та 60 мілілітрів соєвого соусу. Додає нарізані овочі та ложечку цукру - і готово.
Для кляру кухар бере два яйця, пиво та муку. Це все він перемішує паличками для їжі.

Марк Кронін (шеф-кухар ресторану Ivory Tower (Ірландія)): “Ми не користуємося віничком, бо не хочемо, аби суміш була надто однорідною. У ній мають бути грудочки муки, які вибухатимуть в олії”.

Тепер Марк занурює шматки кабачка, спаржу, паприку та гриби у кляр і смажить їх на підігрітій до 180 градусів олії.
Тоді кухар виливає соус в окрему посудину, а на іншу тарілку викладає овочі.
Коли день добігає кінця, Марк Кронін може трохи відпочити та придумати ще щось, чим можна буде здивувати відвідувачів завтра.

Джерело: 24 Канал
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
powered by lun.ua
Коментарі
СЛУХАЙ ON AIR
РАДІО МАКСИМУМ Радіо Максимум
ЧИТАЧІ РЕКОМЕНДУЮТЬ
Більше новин
Новини інших ЗМІ
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук