Разом з яблуком чи томатами ми часто їмо:
- яйця гельмінтів;
- залишки хімічних речовин, якими обробляють сади та городи;
- воск, яким обробляють продукти для зберігання або транспортування.
Реакція організму на таких непроханих гостей – від алергії до розладу травлення.
До речі: Небезпека для тих, хто на дієті: що найкраще пити у спеку?
То як мити фрукти, овочі, зелень?
Із зеленню просто – під проточною водою миєте від землі, піску, жуків та всього іншого. Відрізаєте кінчики стебел. Якщо боїтеся обробки пестицидами – замочіть у звичайній воді на пів години, після чого знову промийте під проточною.
Як роблю я? Не заморочуюся, не замочую, просто мию. А ви обирайте свій варіант, залежно від рівня своїх побоювань (знаю "переживательных": ті додають соду у воду і тримають там зелень всю ніч. Якщо так вам спокійніше – welcome).
З фруктами і овочами складніше. Їх шкірку варто добре помити, навіть якщо ви її не їсте (як в цитрусових, наприклад).
Чим мити?
Звичайний гель для посуду? Ні! Почитайте наукові факти про склад миючих засобів і компанії з токсичними отрутами, – і ви викинете його в сміття назавжди. Такі миючі утворюють по поверхні плівку, яку не змиває вода до 8 циклів полоскання, ну і доведена реальна шкода здоров'ю.
Є спеціальні засоби для миття овочів і фруктів, здебільшого органічні. У їх складі можуть бути з'єднання срібла; трав'яні комплекси; фруктова або молочна кислота. Ніякого хлору, шкідливих добавок, барвників і штучних ароматизаторів. Вони безпечні для вас і навколишнього середовища.
Зверніть увагу! Розповідаємо про трансжири: що це таке і чому в світі їх забороняють
На етикетці обов'язково має бути зазначено: засіб саме для миття фруктів і овочів
Чи користуюсь я такими? Так. Замовляю в еко-магазинах.