Без оцту та цибулі: готуємо аджику по-домашньому на зиму
26 серпня 2024,
16:48
Читать новость на русском
Джерело:
ShubaАджику люблять ледь не всі українці. І не дивно, адже вона так пасує до м'ясних та овочевих страв.
У цьому рецепті зовсім немає оцту та цибулі. Попри це, аджика буде просто фантастичною.
Буде смачно У магазині такої смакоти не купиш: швидкий рецепт маринованих печериць
Аджика по-домашньому
- Час: 1 година 15 хвилин
- Порцій: 8
Інгредієнти:
– 3 кілограми томатів;
– 1 кілограм солодкого перцю;
– 1 кілограм моркви;
– 2 гострі перці;
– 300 грамів часнику;
– 250 мілілітрів олії;
– 80 грамів солі;
– 100 грамів цукру.
Приготування:
- Усі овочі помийте. Перець почистьте від серцевини, а моркву – від шкірки.
- Поріжте овочі на 4 частини та пропустіть їх через м'ясорубку.
- Покладіть масу в каструлю, доведіть до кипіння, посоліть і варіть, помішуючи, 40 хвилин.
- Часник почистьте, пропустіть через прес і додайте в киплячу аджику разом з олією та цукром. Перемішайте і варіть ще 10 хвилин.
- Розкладіть гарячу аджику в теплі стерилізовані банки та закрийте кришками.
Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати фантастичний кетчуп з кабачків.