Ви захочете їсти ці баклажани щодня: готуємо у духовці

21 вересня 2024, 16:31
Читать новость на русском

Джерело:

Ricette Perfette

Баклажани можуть стати ідеальним гарніром до м'ясних страв. Також їх дуже смачно їсти самостійно.

На ютуб-каналі Ricette Perfette розповіли, як приготувати найсмачніші баклажани. Для цього вам не треба мати якісь складні інгредієнти.

Варто спробувати У цю картоплю можна закохатися: готуємо за рецептом Ектора Хіменеса-Браво

Запечені баклажани

  • Час: 55 хвилин
  • Порцій: 2

Інгредієнти:
– 2 баклажани;
– 30 мілілітрів оливкової олії;
– 20 грамів часнику;
– 10 грамів петрушки;
– сіль, перець до смаку;
– 5 грамів сушеного орегано;
– 2 грами порошку перцю чилі.

Приготування:

  1. Ретельно помийте баклажани. Наріжте їх впоперек тонкими кружальцями, не дорізаючи до кінця. Часник почистьте і наріжте тонкими пластинками.
  2. До оливкової олії додайте сіль, перець, сушене орегано, перець чилі та ретельно перемішайте.
  3. Баклажани обсушіть паперовими рушниками. Закладіть у кожен проріз часник.
  4. Викладіть баклажани на шматки фольги і підгорніть її так, щоб вийшли "тарілочки". Перекладіть на деко, застелене пергаментом.
  5. Полийте баклажани заправкою, заливаючи її між кожним кружальцем. Трохи заправки залиште.
  6. Відправте випікатися у духовку, розігріту до 200 градусів, на 30 – 35 хвилин. Петрушку дрібно наріжте, додайте до заправки, що залишилась, та перемішайте. Запечені баклажани змастіть олією з петрушкою.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати дуже смачний рататуй з кабачків та томатів.