Укр Рус
3 вересня, 17:28
3

Королівська закуска: закриваємо баклажани на зиму за найкращим рецептом

Основні тези
  • Баклажани є універсальною закускою до будь-якого застілля та входять в рейтинг найпопулярніших консервацій на зиму. До того ж ці овочі прості у приготуванні та заготівлі.
  • Пропонуються ідеї для приготування з баклажанів: консервування, маринування, салат або рататуй.

Баклажани – найпопулярніша зимова консервація. Універсальність і простота приготування роблять їх ідеальним варіантом для запасів на холодні місяці.

На зиму баклажани закривають у різні способи: із часником та іншими додатками, цілі або нарізані. 24 Канал з посиланням на Сенсація пропонує закрити баклажани шматочками.

Читайте також Найсмачніша гостра аджика на зиму за перевіреним рецептом

Як закрити баклажани на зиму?

  • Час: 2 години
  • Порції: 1

Інгредієнти: 
– 2 кілограми помідорів; 
– 1 кілограм баклажанів; 
– 10 штук солодкого перцю; 
– 100 грамів кропу; 
– 100 грамів часнику;
– 200 – 250 мілілітрів олії; 
– 2 столові ложки солі з гіркою; 
– 6 столових ложок цукру; 
– 0,5 чайної ложки чорного меленого перцю; 
– 2 столові ложки 9% оцту

Приготування:

  1. Підготуйте овочі. Одну велику головку часнику почистьте та подрібніть ножем або блендером. Помідори помийте, приберіть з них плодоніжки та наріжте довільними шматочками.
     
  2. Баклажани наріжте кільцями товщиною 1 – 1,5 сантиметра. Перець також помийте, очистьте та розріжте на 4 частини поздовж. В миску до подрібненого часнику додайте пучок дрібно нарізаного кропу.
     
  3. Начищені помідори пропустіть через м'ясорубку, перелийте в каструлю, накрийте кришкою та поставте на плиту. Томати доведіть до кипіння та кип'ятіть приблизно 30 хвилин. 
     
  4. Тим часом обсмажте підготовлені овочі, робіть це на 2 різних сковорідках. На кожну налийте 100 – 120 мілілітрів олії та розігрійте на середньому вогні. Баклажани та перець необхідно обсмажити з двох сторін, тому закидайте не все одразу, а порціями. Після обсмажування перекладіть їх на паперові рушники, щоб прибрати зайву олію.
     
  5. Коли в каструлі поруч закиплять помідори, зробіть нагрів нижче середнього і варіть їх помішуючи. Через 30 хвилин додайте часник та кріп, сіль, перець, цукор та оцет.
     Залиште томати ще на кілька хвилин на плиті. 
     
  6. Тим часом у стерилізовані банки на дно покладіть баклажани, потім шар перцю та трішки томатної заливки. Потім знову баклажани, перець та помідори. І так до самого верху банки. 
     
  7. Коли повністю заповните банки, закрийте їх стерилізованими кришками та закутайте в ковдру до охолодження.

Готово!

Що ще приготувати з баклажанів?

Баклажан – улюблений овоч, який славиться своїм унікальним смаком та здатністю прикрашати будь-яку страву, навіть святкову. Смачно 24 пропонує добірку простих рецептів страв з баклажанів, які задовольнять будь-який смак.

Можна смачно замаринувати баклажани чи зробити з них салат. Або ж є варіант підійти творчо до приготування і зробити рататуй з баклажанів.