Сім'я розцілує вас: готуємо легендарний десерт "Бите скло", що в прямому сенсі тане в роті

20 грудня 2024, 13:00
Читать новость на русском

"Бите скло" – популярний десерт з фруктового і сметанного желе. За бажанням в нього можна додавати фрукти. Яскравий торт красиво виглядає в розрізі, а вимагає мінімум зусиль та інгредієнтів.

Ніжний, яскравий, в міру солодкий – цей торт просто знахідка і для свят, і для смакування у сімейному колі на вікенд. Як приготувати торт "Бите скло", розповідає 24 Канал з посиланням на Shuba.

Читайте також  Ця подача вразить всіх: готуємо трендовий новорічний десерт "Шишки" з кількох інгредієнтів

Рецепт десерту "Бите скло"

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 5

Інгредієнти:
– 500 грамів сметани 15%; 
– 3 чайні ложки желатину; 
– 100 грамів цукру; 
– 3 упаковки желе, порошок.

Приготування:

  1. Візьміть готову суміш для приготування фруктового желе трьох різних смаків (ківі, полуницю та апельсин). Приготуйте за інструкцією. Розлийте желе у форми та залишіть застигати в холодильнику на кілька годин. 
     
  2. Застигле желе дістаньте з форми та наріжте довільними шматками. Достатньо буде близько стаканчика желе кожного смаку. Нарізані кубики покладіть у форми для подачі готового десерту.
     
  3. Желатин залийте 100 мілілітрами води та залишіть на 15 хвилин, щоб набухнув.
     
  4. В окремій мисці сметану та цукор добре змішайте міксером, щоб цукор повністю розтанув. Продовжуйте збивати суміш міксером та поступово додайте желатин.
     
  5. Форми з кольоровим желе обережно залийте сметанною сумішшю та залиште в холодильнику на годину. Також можете зробити це в одній формі, й потім порційно порізати на стіл.

Смачного!

Сподобався рецепт? Тоді приготуйте і мінічізкейки з мандаринами, які не треба випікати.