Сім'я розцілує вас: готуємо легендарний десерт "Бите скло", що в прямому сенсі тане в роті
20 грудня 2024,
13:00
Читать новость на русском
"Бите скло" – популярний десерт з фруктового і сметанного желе. За бажанням в нього можна додавати фрукти. Яскравий торт красиво виглядає в розрізі, а вимагає мінімум зусиль та інгредієнтів.
Ніжний, яскравий, в міру солодкий – цей торт просто знахідка і для свят, і для смакування у сімейному колі на вікенд. Як приготувати торт "Бите скло", розповідає 24 Канал з посиланням на Shuba.
Читайте також Ця подача вразить всіх: готуємо трендовий новорічний десерт "Шишки" з кількох інгредієнтів
Рецепт десерту "Бите скло"
- Час: 45 хвилин
- Порції: 5
Інгредієнти:
– 500 грамів сметани 15%;
– 3 чайні ложки желатину;
– 100 грамів цукру;
– 3 упаковки желе, порошок.
Приготування:
- Візьміть готову суміш для приготування фруктового желе трьох різних смаків (ківі, полуницю та апельсин). Приготуйте за інструкцією. Розлийте желе у форми та залишіть застигати в холодильнику на кілька годин.
- Застигле желе дістаньте з форми та наріжте довільними шматками. Достатньо буде близько стаканчика желе кожного смаку. Нарізані кубики покладіть у форми для подачі готового десерту.
- Желатин залийте 100 мілілітрами води та залишіть на 15 хвилин, щоб набухнув.
- В окремій мисці сметану та цукор добре змішайте міксером, щоб цукор повністю розтанув. Продовжуйте збивати суміш міксером та поступово додайте желатин.
- Форми з кольоровим желе обережно залийте сметанною сумішшю та залиште в холодильнику на годину. Також можете зробити це в одній формі, й потім порційно порізати на стіл.
Смачного!
Сподобався рецепт? Тоді приготуйте і мінічізкейки з мандаринами, які не треба випікати.