Кращого, ніж класика, ще не вигадали нічого: готуємо апетитні та соковиті котлети

16 грудня 2024, 21:24
Читать новость на русском

Котлети – це класика, якій не потрібно шукати альтернативу. Кілька інгредієнтів, улюблений гарнір – і смачнішої вечері просто не знайти.

У приготуванні класичних котлеток немає нічого складного. Увесь секрет – в рецептах, які гарантують їхню соковитість. Якщо ваша мета полягає саме у цьому, 24 Канал пропонує скористатися рецептом порталу Kwestia smaku.

Цікаво Рецепт по-справжньому української страви: з чого насправді готується кутя

Рецепт соковитих котлет 

  • Час: 40 хвилин 
  • Порцій: 4

Інгредієнти
– 1 маленька хлібина;
– молоко або вода для замочування булочки;
– 500 грамів фаршу (свиняча шинка, теляча або індича ніжка);
– 1 натерта середня цибулина;
– 1 яйце;
– 1 чайна ложка солі;
– 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю;
– приблизно 1/4 склянки холодної води;
– панірувальні сухарі для обвалювання.

Приготування

  1. Хліб залийте молоком або водою та залиште на 10 – 15 хвилин, щоб він добре розм'як.
  2. У велику миску викладіть фарш, натерту цибулю, яйце, сіль, перець і віджатий хліб. Ретельно все перемішайте.
  3. Поступово вливайте холодну воду під час вимішування м’яса. Продовжуйте вимішувати, поки суміш не вбере рідину й не почне трохи липнути до рук. Чим довше ви будете місити, тим ніжнішими та смачнішими вийдуть котлети. М’ясна маса буде м’якою та пухкою, завдяки чому готові котлети будуть ніжними, а не жорсткими чи надто щільними.
  4. З м’ясної маси сформуйте довгасті котлети, обваляйте їх у панірувальних сухарях і викладіть на розігріту сковорідку з олією. Обсмажте з обох боків до рум’яної скоринки.
  5. Готові котлети перекладіть у жаростійкий посуд або каструлю без кришки й помістіть у розігріту до 150 градусів духовку на 15 хвилин. Завдяки цьому котлети пропечуться зсередини й залишаться надзвичайно м’якими без тривалого смаження.

Смачного!

Просто і смачно: оригінальний салат з чипсами на свята.