Укр Рус
15 липня, 15:49
2

Повернуть у безтурботне дитинство: глазуровані сирки, яких не знайти в магазині

Основні тези
  • Глазуровані сирки можна легко приготувати вдома без особливих навичок та без духовки.
  • Цей рецепт дозволить насолодитися смаком, що зовсім не поступається магазинним.

Глазуровані сирки, що навіюють спогади з дитинства, можна легко приготувати вдома, не використовуючи ніяких спеціальних приладів. Тонкий смак цих вершкових ласощів підкреслить солодка курага або родзинки.

Цей смачний десерт не потребує ні особливих умінь, ні наявності духовки. Рецептом домашніх глазурованих сирків ділиться 24 Канал з посиланням на News24.

Читайте також Соковиті ягоди та ніжний крем: готуємо малинове тирамісу від Ярославського

Як зробити глазуровані сирки вдома?

  • Час: 25 хвилин (2 години на застигання)
  • Порції:

Інгредієнти: 
– 200 грамів кисломолочного сиру;
– 50 грамів шоколаду;
– 1 столова ложка сметани;
– 2 столові ложки цукру;
– 100 грамів кураги, родзинок або фініків;
– 1 столова ложка ванільного цукру.

Приготування:

  1. Розітріть до однорідної маси сир зі сметаною, цукром і ваніллю. Курагу замочіть у теплій воді на 10 хвилин, щоб розм'якла, і перекрутіть на м'ясорубці.
     
  2. Шоколад натріть на дрібній тертці.
     
  3. Тепер сформуйте кульки. Для цього руки змочіть водою, викладіть на долоню 1 столову ложку сирної маси, розплескайте її. На середину покладіть 0,5 чайної ложки кураги та зліпіть кульку.
     
  4. Обваляйте в шоколаді й покладіть в холодильник для застигання. Через 1 – 2 години глазуровані сирки можна куштувати.

Смачного!

Сподобався рецепт? Тоді приготуйте і найпростіше "Пташине молоко".