Ви більше не купите його в магазині: як приготувати домашній кетчуп на зиму

9 вересня 2024, 13:50
Читать новость на русском

Джерело:

Shuba

Домашній кетчуп не лише смачніший, а й корисніший, ніж магазинний. Адже ви точно знаєте, з чого він зроблений.

Радимо приготувати кетчуп з яблуками. Вони  зроблять його ще ароматнішим.

Варто спробувати Найзручніша заготовка на зиму: геніальний рецепт томатного соусу з часником

Кетчуп з яблуками на зиму

  • Час: 1 година 40 хвилин
  • Порцій: 10

Інгредієнти:
– 6 кілограмів томатів;
– 1 кілограм яблук;
– 500 грамів цибулі;
– 2 червоні перці чилі;
– 550 грамів цукру;
– 2,5 столової ложки солі;
– 12 зубчиків часнику;
– 0,5 чайної ложки кориці;
– 2 столові ложки паприки;
– 1 чайна ложка чорного перцю;
– 10 суцвіть гвоздики;
– 50 мілілітрів оцту 9%.

Приготування:

  1. З помідорів видаліть плодоніжки та розріжте плоди на 4 частини. Цибулю та яблука наріжте досить великими шматками. Часник почистьте і натріть. Додайте стручки перцю чилі разом з насінням. Пересипте усі овочі у велику каструлю і поставте варитися хвилин на 30 – 40.
  2. Після цього перебийте овочі блендером до однорідної консистенції. Варіть ще 20 хвилин, не накриваючи кришкою.
  3. Додайте спеції й цукор. Гвоздику перед цим загорніть у марлю. Варіть ще 30 хвилин, після чого дістаньте гвоздику, влийте оцет і проваріть ще 2 – 3 хвилини.
  4. Перелийте у простерилізовані банки, закрийте стерилізованими кришками, переверніть догори дном і вкутайте до повного охолодження.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати фантастичний кетчуп з кабачків.