Радимо приготувати кетчуп з яблуками. Вони зроблять його ще ароматнішим.
Варто спробувати Найзручніша заготовка на зиму: геніальний рецепт томатного соусу з часником
Кетчуп з яблуками на зиму
- Час: 1 година 40 хвилин
- Порцій: 10
Інгредієнти:
– 6 кілограмів томатів;
– 1 кілограм яблук;
– 500 грамів цибулі;
– 2 червоні перці чилі;
– 550 грамів цукру;
– 2,5 столової ложки солі;
– 12 зубчиків часнику;
– 0,5 чайної ложки кориці;
– 2 столові ложки паприки;
– 1 чайна ложка чорного перцю;
– 10 суцвіть гвоздики;
– 50 мілілітрів оцту 9%.
Приготування:
- З помідорів видаліть плодоніжки та розріжте плоди на 4 частини. Цибулю та яблука наріжте досить великими шматками. Часник почистьте і натріть. Додайте стручки перцю чилі разом з насінням. Пересипте усі овочі у велику каструлю і поставте варитися хвилин на 30 – 40.
- Після цього перебийте овочі блендером до однорідної консистенції. Варіть ще 20 хвилин, не накриваючи кришкою.
- Додайте спеції й цукор. Гвоздику перед цим загорніть у марлю. Варіть ще 30 хвилин, після чого дістаньте гвоздику, влийте оцет і проваріть ще 2 – 3 хвилини.
- Перелийте у простерилізовані банки, закрийте стерилізованими кришками, переверніть догори дном і вкутайте до повного охолодження.
Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати фантастичний кетчуп з кабачків.