Часник додасть соусу нотку пікантності. Він ідеально пасуватиме до картоплі чи м'ясних страв.

Варто спробувати Ідеальна закрутка на зиму: готуємо консервований салат з цукіні та помідорів

Томатний соус із часником на зиму

  • Час: 1 година 10 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 1 кілограм томатів;
– 1 кілограм цибулі;
– 5 зубчиків часнику;
– 10 грамів меленої паприки;
– 30 грамів солі;
– 10 грамів перцю;
– 30 грамів цукру;
– 40 мілілітрів олії.

Приготування:

  1. Покладіть помідори в окріп на 1 хвилину і відкиньте на друшляк. Дайте трохи охолонути, після чого зніміть з них шкірку та пропустіть плоди через м'ясорубку.
  2. Цибулю і часник почистьте. Цибулю дрібно наріжте, а часник пропустіть через прес.
  3. У глибокій пательні розігрійте олію та обсмажте цибулю з часником до золотистості, помішуючи.
  4. Додайте на пательню помідорну масу, посоліть і тушкуйте, помішуючи, ще 30 хвилин. Потім дайте трохи охолонути та подрібніть масу блендером. Додайте мелений перець, паприку і перемішайте.
  5. Прокип'ятіть соус 10 хвилин і гарячим розлийте по стерилізованих банках. Герметично закрийте кришками. Зберігайте в темному прохолодному місці.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати фантастичний кетчуп з кабачків.