11 липня,
13:29
Ніякої мороки – змішав і готово: сир "Філадельфія" в домашніх умовах з 4 інгредієнтів
Основні тези
- Для приготування домашнього вершкового сиру потрібні сметана, кефір, сіль та лимонний сік.
- Просто змішайте до однорідності, залиште стікати і вже за 12 годин отримаєте 500 грамів готового вершкового сиру.
Вершковий сир – це смачний молочний продукт, який має багатий, ніжний смак і кремову консистенцію. Його можна використовувати в різних кулінарних експериментах – від намазування на хліб до десертних кремів.
24 Канал з посиланням на ua.новини ділиться рецептом ідеального вершкового сиру. В результаті виходить близько 500 грамів готового продукту.
Читайте також З нею точно не прогадаєте: ідеальна бутербродна намазка з оселедцем
Вершковий сир
- Час: 12 годин
- Порції: 1
Інгредієнти:
– 400 грамів сметани 20%;
– 300 грамів йогурту;
– 0,5 чайної ложки лимонного соку;
– 1 чайна ложка солі.
Приготування:
- В сметану додайте натуральний йогурт без наповнювачів. Також додайте лимонний сік і сіль. Перемішайте до однорідної маси.
- На глибоку миску поставте сито, а в нього марлю. Викладіть масу з сиру, загорніть марлю. Зверху поставте тарілку, а на неї щось важке або чашку з водою. Помістіть на 12 годин в холодильник.
- Сироватка має повністю стекти – тоді сир буде готовий. При потребі можете ще трохи вичавити сироватку марлею.
Смачного!
Теж зробіть: намазка з варених яєць і тунця.