Рецепт передавався поколіннями: готуємо бюджетні лемківські дзядки

30 грудня 2024, 16:53
Читать новость на русском

Українська кухня славиться своїми різноманітними рецептами, які відображають багаті регіональні традиції країни. Сьогодні звертаємо увагу на лемківську кухню, зокрема на традиційну страву, відому під назвою картопляні дзядки.

Дзядки є ситною та бюджетною стравою. Якщо є багато старої картоплі, то це ще один смачний спосіб її використати. Тож, як приготувати дзядки з картоплі, розповідає 24 Канал з посиланням на Shuba.

Цікаво Що наші предки готували на Новий рік: старовинні рецепти українських страв

Лемківська страва дзядки з картоплі

  • Час: 50 хвилин
  • Порції: 6

Інгредієнти:
– 2 кілограми картоплі;
– 300 грамів манки; 
– 1 чайна ложка солі; 
– 3 цибулі жовтої ріпчастої; 
– 150 грамів сала; 
– сіль, перець – до смаку.

Приготування:

  1. Цибулю почистити, нарізати. Сало теж нарізати.
     
  2. Для шкварок цибулю обсмажити до прозорості. Додайте нарізане сало, смажте до готовності сала. Доведіть до смаку сіллю і меленим перцем.
     
  3. Картоплю почистьте, викладіть в каструлю, залийте гарячою водою, щоб ледь вкрити верхній шар картоплі. Щойно закипить, додайте 1 столову ложку солі, відваріть до готовності, відцідіть в чисту каструльку картопляний відвар.
     
  4. Швидко розімніть картоплю, додайте до неї половину відвару і продовжуйте розминати на повільному вогні.
     
  5. Засипте манку й знову швидко вимісіть, не знімаючи з вогню. Має утворитися густа каша.
     
  6. Столову ложку або руки змастіть олією та швидко сформуйте кульки. Викладіть у велику миску.
     
  7. Розігрійте шкварки та полийте дзядки.

Смачного!

Сподобався рецепт? Тоді дізнайтеся, як приготувати ліниву лазанью.