Укр Рус
28 серпня, 17:35
2

Найсмачніша гостра аджика на зиму за перевіреним рецептом

Основні тези
  • Аджика – це закрутка, яку подають до різних страв, найчастіше, м'ясних.
  • Її можна легко купити в магазині, але навіщо, якщо є маса перевірених і простих рецептів. Вона вийде смачною, а головне без жодних добавок.

Гостра аджика – ідеальна консервація, яка зігріє взимку та доповнить смак навіть найпростіших страв. Ароматна закрутка виготовляється з натуральних інгредієнтів і без жодних зайвих добавок.

Цей перевірений часом рецепт аджики використовується вже десятиліттями – пропорції ретельно вивірені, що гарантує незмінно смачний результат. 24 Канал з посиланням на ДН пропонує закрити гостру аджику і вам.

Читайте також 3 найкращі рецепти кабачкової ікри на зиму, яку має зробити кожна господиня

Як закрити гостру аджику на зиму?

  • Час: 2 години 30 хвилин
  • Порції: 1

Інгредієнти: 
– 2 кілограми стиглих помідорів; 
– 500 грамів солодкого перцю; 
– 3 – 4 штуки гострого перцю (червоного, стручкового); 
– 200 грамів часнику; 
– 2 столові ложки солі; 
– 1 столова ложка цукру; 
– 2 столові ложки оцту 9%; 
– 100 мілілітрів рослинної олії; 
– мелений коріандр, хмелі-сунелі, сушена паприка – на смак.

Приготування:

  1. Оберіть стиглі, м'ясисті помідори та солодкий перець. Промийте, у перців видаліть плодоніжки та насіння, у томатів – ущільнення у місці плодоніжки. Гострий перець використовуйте з насінням, якщо хочеться по-справжньому пекучої аджики.
     
  2. Усі овочі пропустіть через м'ясорубку або подрібніть в блендері до однорідної маси. Часник додайте в кінці або одразу, якщо хочеться більш м'який аромат.
     
  3. Перелийте овочеву масу у каструлю з товстим дном. Варіть на повільному вогні близько 40 – 50 хвилин, регулярно помішуючи. Маса має злегка уваритися і загуснути.
     
  4. Влийте рослинну олію, додайте сіль, цукор і, за бажанням, спеції. Перемішайте та продовжуйте варити ще 10 хвилин. Наприкінці влийте оцет, кип'ятіть ще пару хвилин і зніміть з вогню.
     
  5. Аджику розлийте у стерилізовані банки в гарячому вигляді. Одразу закатайте кришками, переверніть догори дном і укутуйте до повного охолодження.

Готово!

Взимку також особливо актуальна квашена капуста, яка є не тільки смачним частуванням, а й багатим джерелом вітамінів та мікроелементів. Як її закрити на зиму розповідає Смачно24.