Легко, швидко, і до вареників – саме то: готуємо найсмачнішу грибну підливу у вашому житті
Грибна підлива одна з 12 традиційних страв, що подаються на Святвечір. Вона має важливе символічне значення на святковому столі, представляючи як божественну, так і земну природу Ісуса Христа. Капелюшок гриба вважається відображенням божественного, тоді як ніжка втілює земні атрибути.
Зазвичай готують пісну підливу із сушених грибів. Вона ідеально підходить як мачанка до вареників та голубців. Рецептом грибної підливи ділиться 24 Канал з посиланням на Shuba.
Читайте також Пісний борщ з "вушками": готуємо страву, без якої не можна сідати за стіл
Грибна підлива
- Час: 50 хвилин
- Порції: 4
Інгредієнти:
– 200 грамів грибів сушених;
– 1 цибуля;
– 2 – 3 столові ложки сметани 15%;
– 300 грамів води;
– 50 грамів борошна пшеничного;
– 70 грамів масла вершкового 73%;
– сіль та перець – до смаку.
Приготування:
- Замочені й помиті гриби покладіть у невелику каструлю, залийте водою і доведіть до кипіння. Зніміть піну, якщо буде, і варіть на маленькому вогні пів години.
- Потім шумівкою викладіть гриби на дошку для різки, охолодіть і наріжте соломкою.
- Сковороду розігрійте з вершковим маслом, висипте нарізані гриби та смажте, помішуючи, 5 хвилин.
- Цибулю почистьте та дрібно наріжте, додайте у гриби та підсмажте, мішаючи, ще 5 хвилин.
- У гриби всипте борошно, добре перемішайте, налийте відвар з грибів, сметану, посоліть, поперчіть. Ще раз перемішайте і тушкуйте на маленькому вогні 10 хвилин. Консистенція соусу має бути густою та однорідною.
- Перед подачею налийте соус у соусник і подавайте гарячим.
Смачного!
Сподобався рецепт? Тоді ловіть ще рецепт смачної карпатської грибної юшки.