Дуже сссирно: швидкі хачапурі з лавашем на сковороді – рецепт без тіста і випічки за 5 хвилин

8 жовтня 2024, 18:01
Читать новость на русском

Джерело:

Уніан

Хрусткі хачапурі з лаваша та ніжної сирної начинки стали популярною закускою до чаю, кави та гарячих страв. Ця проста у приготуванні страва не потребує дорогих інгредієнтів чи випічки. Ідеальні для тих, хто завжди в русі, ці бутерброди зручно брати з собою на роботу або в подорож.

Цей простий рецепт на сковорідці не потребує замішування тіста. Любителі сиру, ймовірно, знайдуть цю страву особливо привабливою, оскільки вона поєднує в собі улюблені смаки хачапурі зі зручністю лаваша, інформує УНІАН

Спробуйте також Тіста мало, а начинки як треба: ліниві пельмені без ліплення – цей рецепт під силу кожному

Хачапурі з лавашем на сковороді

  • Час: 10 хвилин
  • Порції: 6 трикутників

Інгредієнти:
– лаваш – 1 штука;
– яйце – 1 штука;
– сир – 200 грамів;
– сир сулугуні – 100 грамів;
– соняшникова олія – 2 столових ложки;
– зелена цибуля – 3 пера;
– кріп і петрушка на смак;
– сіль, перець на смак.

Приготування:

  1. Сир розімніть виделкою, сулугуні натріть на великій тертці, а зелень промийте і дрібно порубайте. Змішайте інгредієнти у великій мисці та влийте соняшникову олію. Посоліть і поперчіть на смак. Яйце збовтайте до однорідності та підготуйте кулінарний пензлик.
     
  2. Лаваш розріжте на прямокутні смужки завширшки приблизно 10 сантиметрів. На кожній смузі зігніть один край так, щоб вийшов трикутник.
     
  3. Поруч викладіть сирну начинку і накрийте її трикутником із лаваша. Поступово загорніть лаваш у форму трикутника.
     
  4. Збитим яйцем змастіть хачапурі з лавашем зверху з усіх боків. Потім обсмажте страву на гарячій і сухій сковороді по 2 – 3 хвилини з кожного боку. За цей час страва стане золотистою і хрусткою зовні, а начинка розплавиться.

У зручному варіанті ліниві хачапурі можна приготувати з лаваша і запекти в духовці всього 5 хвилин при температурі 180 градусів за Цельсієм.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся рецепт приготування курячих крилець в медово-соєвому соусі, запечених в духовці.