Укр Рус
30 червня, 15:55
2

Не окрошка, а холодник: сучасний рецепт літнього супу з оригінальним інгредієнтом

Основні тези
  • Багато господинь у теплу пору року намагаються готувати для своєї родини легкі перші страви.
  • Наприклад, можна зробити холодник – але не класичний, а дещо осучаснений. 

Крабові палички ключовий інгредієнт не тільки для ароматних салатів, але й універсальне доповнення до перших страв. Наприклад, з ними можна приготувати літній холодник.

Такий суп схожий на "класичний", але містить не лише звичні інгредієнти. Як приготувати холодник з крабовими паличками розповідає 24 Канал з посиланням на Shuba.

Читайте також До барбекю те, що треба: соковиті фаршировані гриби – рецепт вихідного дня

Холодник з крабовими паличками

  • Час: 30 хвилин
  • Порції:

Інгредієнти: 
– 1 літр квасу;
– 2 огірки;
– 100 грамів крабових паличок;
– 3 яйця;
– 5 редисок;
– пучок кропу.

Для заправки: 
– 60 грамів сметани 15%;
– 20 грамів діжонської гірчиці;
– 4 грами солі;
– 2 грами перцю чорного меленого.

Приготування:

  1. Зваріть яйця круто, остудіть під холодною водою та почистьте від шкаралупи.
     
  2. Ретельно помийте овочі та зелень. Огірки наріжте дрібними кубиками. Крабові палички також. В редиски зріжте хвостики й наріжте тонкими кільцями або півкільцями. Подрібніть свіжий кріп.
     
  3. Очищені яйця розділіть на білки та жовтки. Білки дрібно посічіть, а жовтки відкладіть для заправки.
     
  4. У великій каструлі з'єднайте огірки, крабові палички, редиску та яєчні білки.
     
  5. В окремій невеликій мисці з'єднайте яєчні жовтки, гірчицю і подрібнений кріп. Додайте сіль і чорний мелений перець. Тепер сметану і ретельно перемішайте усі інгредієнти до однорідної консистенції.
     
  6. Додайте заправку до каструлі з холодником. Залийте квасом, перемішайте і доведіть до смаку сіллю та перцем. Поставте у холодильник на 30 хвилин для охолодження.

Смачного! 

Теж сподобається:  кабачкова лазанья, з якою не треба рахувати калорії.