І смачно, і корисно: коли потрібно додавати мед у різдвяну кутю

18 грудня 2024, 07:01
Читать новость на русском

Кутя – обов'язковий атрибут різдвяного столу. Кожен регіон готує її у власний спосіб, але всіх об'єднує бажання додати страві смаку різноманітними додатками.

Смачна кутя – це основа різдвяного застілля, а секрети її приготування передаються із покоління у покоління. Одним з популярних додатків до куті є мед, і 24 Канал підкаже, коли краще його додавати у страву. 

До теми Душа різдвяних свят: яскрава кутя – рецепт від Ярославського

Коли додавати мед у кутю 

В який би спосіб ви не готували кутю, щодо меду існує єдине універсальне правило: додавати його потрібно наприкінці. В ідеалі, коли страва трішки охолоне. 

Різдвяна насолода / Фото "Я – шеф-кухар"

У такий спосіб мед збереже свої корисні властивості, а регулювати смак буде дуже легко. До речі, запам'ятати це правило допоможе народна приказка "Не передати куті меду". Вона підказує, що всьому потрібно знати міру, а найлегше це робити, коли все майже готове. 

Пампухи не вберуть олію при смаженні: який інгредієнт з цим допоможе.