Справжні кримські чебуреки: традиційний рецепт улюбленої страви
18 серпня 2024,
17:53
Читать новость на русском
Джерело:
інстаграм Єлизавети ГлінськоїКримські чебуреки – страва, яку люблять, мабуть, абсолютно всі українці. Ніжне тонке тісто, обсмажене в олії, ідеально поєднується із соковитою начинкою.
Щоб приготувати такі чебуреки вдома, обов'язково скористайтеся цим простим та перевіреним рецептом. Вони сподобаються всім вашим рідним.
Читайте також Таке смачне, що зникне за секунду: готуємо фантастичне ірландське картопляне пюре
Рецепт чебуреків
- Час: 1 година 30 хвилин
- Порції: 10 – 12 штук
– 500 грамів борошна;
– 10 грамів солі;
– 250 мілілітрів окропу;
– 30 мілілітрів олії;
– 20 мілілітрів горілки.
Інгредієнти для начинки:
– 300 грамів яловичини;
– 300 грамів цибулі;
– 50 мілілітрів холодної води
– 70 грамів свіжого сала
– сіль та перець до смаку
– зелень за бажанням.
Приготування:
- Розчиніть сіль в окропі. У чисту миску висипте борошно та зробіть в центрі заглиблення, куди влийте олію, горілку та окріп. Перемішайте спочатку виделкою, а потім – руками. Обгорніть тісто харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин.
- Потім розімніть тісто руками, знову обгорніть плівкою і залиште при кімнатній температурі ще на 30 хвилин.
- Тим часом наріжте м'ясо шматочками. Цибулю почистьте та наріжте грубими шматками.
- Перекрутіть м'ясо, цибулю та сало на м'ясорубці. Влийте трішки води, додайте спеції та перемішайте.
- Візьміть невеликий шматочок тіста та, добре підпилюючи борошном, розкачайте максимально круглий пласт. Покладіть в центр начинку, защипніть краї спочатку руками, а потім – виделкою або спеціальним ножем.
- Смажте чебуреки у великій кількості олії з обох боків. Викладайте на паперові рушнички, щоб позбутися зайвої олії.
Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати фантастичну печінку зі сливами.