Укр Рус
5 липня, 12:48
2

Вологий та ароматний: лимонний кекс, який будете готувати постійно

Основні тези
  • Лимонний кекс має ароматний смаковий профіль з поєднанням солодкості та цитрусової свіжості, підкреслений глазур'ю.
  • Цей рецепт не вимагає багато часу та зусиль, а в результаті – приємно здивує.

Лимонний кекс вразить рецептори своїм легким та ароматним смаковим профілем. Десерт вирізняється гармонійним поєднанням солодкавості та цитрусової свіжості. А глазур лише підкреслює його оригінальність.

Якщо ви ще не пекли цієї смакоти, то обов'язково спробуйте. Рецептом ніжного лимонного кексу ділиться 24 Канал з посиланням на UA.Press.

Читайте також Пишна і ароматна: ця шарлотка стане улюбленим десертом до чаю в сезон

Лимонний кекс

  • Час: 1 година
  • Порції: 6 – 8

Інгредієнти для кексу: 
– 230 грамів борошна;
– 200 грамів цукру;
– 2 чайні ложки розпушувача;
– 1/2 чайні ложки солі;
– 3 яйця;
– 250 мілілітрів вершкового масла;
– цедра лимона;
– сік 1/2 лимона.

Для глазурі: 
– 150 грамів цукрової пудри;
– сік 1/2 лимона.

Приготування:

  1. Спочатку з'єднайте борошно, розпушувач, сіль та 100 грамів цукру. Добре розмішайте.
     
  2. В окрему посудину яйця, 100 грамів цукру та сметану, перемішайте все до однорідності.
     
  3. На тертці натріть цедру лимона й видушіть сік. Поєднайте розтоплене масло з цедрою та соком.
     
  4. Додайте всі сухі інгредієнти та гарно перемішайте. Застеліть форму пергаментом, змажте його вершковим маслом. Перелийте суміш у форму й поставте у духовку, розігріту до 180 градусів, на 45 хвилин.
     
  5. Готовий кекс полийте глазур'ю.

Смачного!

Теж приготуйте:  десерт "Павлова" зі свіжими ягодами.